Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Julia M Cameron via Pexels

Kan je online quizzen? Andermans gsm aanraken? Buiten eten? Met de kleurcodes wordt het duidelijk.

Magdanog?! WAT WAT lanceert boekje met tips om zo veilig mogelijk activiteiten te doen

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Nu we bijna een jaar in de huidige situatie zitten – en de maatregelen al tal van keren veranderd zijn – is het soms moeilijk om bij te houden wat nu wel mag en kan en wat niet. Daarom lanceert WAT WAT een duidelijke gids die jongeren helpt om zich aan de coronamaatregelen te houden en ondertussen ook nog zoveel mogelijk te doen.


Tijdens de eerste lockdown lanceerden het jongerenplatform WAT WAT en Chrostin samen het lockdowndagboek. Nu breien ze hier een vervolg aan en brengen ze het boekje ‘Magdanog?!‘ uit om jongeren te helpen de coronasituatie beter te begrijpen én de maatregelen te volgen.

De gids begint met het uitleggen van hoe je jezelf en anderen zo goed mogelijk kan beschermen en dit met vier beschermlagen die telkens héél uitgebreid en duidelijk worden toegelicht. Zo bestaat de eerste laag uit een mondneusmasker dragen, je handen wassen en afstand houden. Als tweede zorg je voor voldoende verluchting. Daarna is het de bedoeling dat je je aantal nauwe contacten beperkt. En tenslotte blijf je met het vaccin het virus de baas, maar het is nog steeds héél belangrijk dat je bovenstaande maatregelen ook blijft volgen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram


 

Een bericht gedeeld door WAT WAT (@watwat_jijweet)


Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Kleurcodes


We weten dat er heel wat zaken zijn die we momenteel niet kunnen en mogen doen. In ‘Magdanog?!’ vind je een heleboel activiteiten waarbij je telkens meer uitleg krijgt waarom iets wel of niet kan. Als iets niet kan, krijg je ook alternatieven aangeboden, zodat je toch zoveel mogelijk nog kan doen. Dankzij de kleurcodes groen, geel, oranje en rood weet je meteen hoezeer je moet opletten bij bepaalde activiteiten en wat je beter vermijdt.

Zo vind je in de groene categorie bijvoorbeeld online quizzen met je vrienden. Je loopt geen risico op besmetting omdat jullie allemaal alleen op jullie eigen kamer zitten. Wil je samen buiten eten? Die activiteit kreeg de kleurcode geel en daarbij is het dus opletten geblazen. Samen eten in de refter is dan weer risky en zit in de oranje categorie. Andermans gsm aanraken is dan weer rood, omdat je daarbij heel wat risico loopt. Doe je het toch? Dan moet die goed ontsmet worden en moet jij meteen goed je handen wassen.

Op het einde vind je ook een bucketlist voor 2021 met activiteiten die je dit jaar wél kan afvinken. Wie anderen wil inspireren, kan de hashtag #damagnog gebruiken op sociale media. De brochure bestaat uit 52 pagina’s en kan je hier op je smartphone downloaden.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '