Liefdescocktail: veenbessenmojito
Voor 2 grote cocktails (of 6 kleine)
Een pak verse veenbessen • 100 g suiker • 1,25 dl water • een bosje muntblaadjes • een limoen, in partjes gesneden • een flinke scheut rum • ijsblokjes • bruiswater
Zo gemaakt
Doe de veenbessen, de suiker en het water in een steelpan. Breng aan de kook en wacht tot de bessen openbarsten. Haal daarna van het vuur en laat afkoelen. Zeef en vang het roze vocht op. Doe de munt en de partjes limoen in een shaker. Stamp fijn en voeg dan de veenbessensiroop, de rum en een handje ijsblokjes toe. Schud krachtig gedurende 15 seconden en giet vervolgens door een zeefje in kleine flesjes of cocktailglazen. Leng aan met bruiswater.
Zo kan het ook
• Voor een alcoholvrije versie: laat de rum weg en vervang het bruiswater door Sprite.
• Voor een snelle versie: vervang de veenbessensiroop door veenbessensap (verkrijgbaar in de supermarkt, bij de limonades).
Meer valentijnsgerechten?
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier