Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Sputnik

De ene les is meer vanzelfsprekend dan de andere.

9 levenslessen die we tot nu toe geleerd hebben uit ‘wtFOCK’

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Jong en oud kijkt momenteel naar het Vlaamse ‘wtFOCK’. De populaire webserie is niet alleen steengoed, maar bevat ook nog eens een heleboel levenslessen waar iedereen iets aan heeft. Wij hebben de negen belangrijkste uit het eerste en tweede seizoen voor je op een rijtje gezet.

1. Gebruik ALTIJD een condoom als je vrijt


Het moment waarop onze mond openviel van verbazing? Wanneer Amber vroeg aan Zoë waarom niemand haar had gezegd dat sperma er bijna helemaal weer uitloopt. En zo komt dus uit dat ze geen condoom heeft gebruikt, omdat Senne dat ‘een gedoe’ vond. Terwijl ze zelfs de pil niet neemt. Les van de dag: gebruik altijd, maar dan ook ALTIJD een condoom. Ook als hij dat niet wil. Je moet jezelf niet alleen beschermen tegen ongewenste zwangerschap, maar ook tegen seksueel overdraagbare aandoeningen. Neem je de pil en wil je zonder condoom vrijen? Laat dan eerst een test doen om zeker te zijn dat geen van beiden een soa heeft en zorg ervoor dat je elkaar kan vertrouwen om alleen met elkaar te vrijen. Toch is het slimmer om al-tijd zowel de pil (of een andere anticonceptiemiddel) te nemen én een condoom te gebruiken. Better safe than sorry, toch?

2. Echte vrienden komen voor elkaar op


Het moment waarop iedereen achter zijn/haar scherm zat te juichen? Wanneer Zoë Senne op zijn plek zette, nadat hij Amber belachelijk had gemaakt. ‘Wordt het niet eens tijd dat je je een beetje begint te gedragen als een mens en niet rondloopt als een focking levend cliché?’ Met deze woorden maakt Zoë komaf met Senne zijn machogedrag. Ze zegt in zijn gezicht waar het op slaat en verdedigt haar vriendin. Go, girl! Ook wanneer Jana aangevallen wordt door Marie en haar groepje vechten Zoë, Amber en de anderen met haar mee. Daar zijn vriendinnen voor!

3. Een zwangerschapstest is niet hetzelfde als een ovulatietest


Wij hadden de schrik van ons leven wanneer Amber de ‘positieve zwangerschapstest‘ bovenhaalde. Alleen bleek achteraf dat ze geen zwangerschapstest gedaan had, maar wel een ovulatietest. Met andere woorden: ze was niet zwanger.

4. Je moet vertrouwen leren hebben in iemand


Iemand vertrouwen is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar het is wel belangrijk dat je iedereen een kans geeft. Bij gebrek aan vertrouwen maak je niet alleen jezelf gek, maar kan je ook foute beslissingen nemen. Zoals we zagen in ‘wtFOCK’ is de relatie tussen Jana en Jens verbroken, omdat zij hem niet vertrouwde. Jana dacht dat Jens haar bedroog met Britt en is daarom ingegaan op de avances van Luka. Jens had natuurlijk niet mogen liegen over het feit dat hij voor marihuana bij Britt thuis was, maar toch is het belangrijk dat je eerst weet hoe de vork aan de steel zit voor je overhaaste conclusies trekt.

5. Iedereen heeft het weleens moeilijk


Je ziet het soms niet aan een persoon, maar iedereen heeft het weleens moeilijk. Zo struggelt Jana met de afwezigheid van haar mama, Zoë met die van haar ouders, Amber is ongelukkig met haar lichaam en Robbe worstelt met zijn geaardheid en met zijn vader die hem en zijn moeder heeft achtergelaten. Iedereen heeft wel iets waar hij/zij mee kampt. Het is dus belangrijk om altijd lief te blijven voor elkaar.

6. Maak nooit of te nimmer homofobe moppen


Tot op de aflevering van vandaag is het nog steeds niet helemaal duidelijk of Robbe hetero, biseksueel of homoseksueel is. Als hij effectief op jongens valt en gevoelens heeft voor Jens, was de opmerking van Mojo bij chalet heel ongepast. Hij bedoelde het misschien niet slecht, maar door Robbe te pesten, heeft hij er misschien voor gezorgd dat hij niet uit de kast durft komen. Ook in het echte leven moet je daarmee opletten. Je weet immers nooit hoe iemand denkt of zich voelt.

7. Laat je vriendinnen nooit in de steek


Een van de momenten waarop wij Zoë een hele slechte vriendin vinden? Wanneer Milan na het feestje van Senne aan de telefoon vraagt waar Jana is en zij antwoordt ‘die ligt waarschijnlijk haar roes ergens uit te slapen of zo’. Akkoord, Jana is zelf vertrokken met een vreemde gast maar dat wil niet zeggen dat Zoë haar geen zorgen moet maken. In haar dronken toestand dacht Jana niet meer helder na en had Zoë haar toch iets meer zorgen mogen maken over haar vriendin. In plaats daarvan zocht ze naar Senne om te weten of hij iets had verklapt aan Amber. Wat de reden ook is, laat je (dronken) vriendinnen nooit alleen op een feestje.

8. Leugens komen altijd uit


Hoe hard je ook iets probeert te verbergen: leugens komen altijd uit. Dat hebben we gezien in het eerste seizoen wanneer Jana met Luka kuste. Maar ook in het tweede seizoen wanneer Amber Zoë uit de auto van Senne zag stappen. Dus onthoud: eerlijkheid duurt altijd het langst!

9. Je hoeft niet iets te doen, gewoon omdat anderen het doen


Zoë heeft voor zichzelf besloten dat ze geen seks wilt voor het huwelijk en daar houdt ze zich ook strikt aan. Zelfs als dat betekent dat Senne misschien niet met haar samen wil zijn. Gelukkig begrijpt en respecteert hij haar keuze volledig. Zoals het moet. Het is niet omdat anderen van haar leeftijd seks hebben dat ook zij dat moet doen. Wees geen kuddedier!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '