Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Tijdens z'n chemo verkleedde hij zich elke dag als een bekende kaalkop

Leukemiepatiëntje Julian (9) verkoopt KAALender voor het goede doel

In mei van dit jaar werd bij de 9-jarige Julian Dams leukemie vastgesteld. Door de zware chemobehandeling verloor de jonge knaap z'n haardos, maar niet z'n gevoel voor humor. Elke dag verkleedde hij zich als bekende kaalkoppen zoals Philippe Geubels, Lambik en Mr. Proper en het resultaat van die verkleedpartijtjes goot hij samen met z'n ouders in de KAALender. Die kalender kan je nu kopen. De opbrengst gaat naar Bednet.

Les vanuit z'n bed

 

Dankzij de organisatie Bednet kan Julian tijdens zijn behandeling les blijven volgen met z'n klasgenootjes. Via een camera die in zijn klas, het vierde leerjaar van De Wijze Boom in Sint-Amandsberg, geïnstalleerd staat en een laptop bij hem thuis, lijkt het voor de zieke Julian een beetje alsof hij mee in de klas zit. 'De meeste kinderen vinden school misschien niet leuk, maar als je maanden niet meer kan gaan, dan mis je het wel', vertelt de jongen aan Het Laatste Nieuws. Julian zou ondertussen halfweg z'n behandeling zitten, die hopelijk tegen eind maart achter de rug is.

 

KAALender

 

Om Bednet te bedanken en te steunen, verkoopt Julian de KAALender die hij maakte ten voordele van de organisatie. In een aflevering van kinderjournaal 'Karriewiet' op Petnet, een dag waarop Ketnet in het teken stond van de strijd tegen kanker bij kinderen, toonde hij z'n kalender. 'In november gaan we kuisen en bidden', legt hij uit, want dan zie je Julian als Mr. Proper en de Dalai Lama. Ook Professor X van 'X-Men', zwemmer Fredje Deburghgraeve, Bruce Willis en Adhemar van stripreeks 'Nero' passeren de revue.

 

Julian leukemie

 

Julian kaalender

 

Bednet steunen?

 

Je kan Bednet steunen door een KAALender in huis te halen. Hij kost je tien euro (+ verzending) en je kan 'm bestellen op www.kaalender.be. Een vrije bijdrage is ook mogelijk.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '