Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Instagram

Shit, zeg.

Lachend kakje kan Miss België Romanie Schotte zuur opbreken: man eist 20.000 euro

Geen mens die je de naam van Miss België 2017 zou kunnen noemen, moest het niet zijn dat de Brugse Romanie Schotte ooit een ongepaste emoji toevoegde aan een Instagramreactie en zo een rel startte. Nadat bekend werd dat de beledigde man een rechtszaak aanspant tegen de mooiste dame van het land, meldt Het Laatste Nieuws nu dat hij een som van 20.000 euro eist. Shit, zeg.

Emoji-rel

 

Het is een moeilijk missjaar voor de 19-jarige Romanie Schotte. Vorig jaar postte ze een foto op Instagram van zichzelf op een bus, waarop achter haar een zwarte man te zien is. Een vriend wijst Romanie in een comment op de man die haar onbewust photobombt (en gebruikt daarvoor het n-woord), waarop Schotte antwoordt met 'I know' en de pile of poo-emoji. Een ongepaste uitwisseling tussen vrienden voor onbekende mensen, maar niet als je Miss België bent, zo blijkt. De comment werd bijna onmiddellijk na haar verkiezing in januari opgemerkt en Schotte kwam zelfs in de internationale pers – Perez Hilton schreef erover! – onder vuur te liggen.

 

Romanie Schotte

 

'Belachelijk'

 

De rel krijgt nu dus een staartje, want de man in kwestie zou zich racistisch behandeld voelen. Volgens Miss België-organisatrice Darline Devos is de rechtszaak echter belachelijk, zo zegt ze in Het Nieuwsblad. 'Drie maanden na de feiten eist de man geld, hij heeft de foto bovendien gedeeld op zijn Facebookpagina', zegt ze daarover. Schotte zal verdedigd worden door de advocaat van haar familie. 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '