Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Veer

Kerstmacarons met zuurstokken

Scoren met je dessert op Kerstmis? Met deze felgekleurde kerstmacarons gerold in zuurstokken boek je gegarandeerd succes!

 

Voor het omhulsel:

90 g eiwit

25 g kristalsuiker

200 g poedersuiker

110 g fijngemalen amandelen

 

Klop het eiwit op. Voeg geleidelijk aan suiker toe tot je een blinkende meringue krijgt (denk: scheerschuim). Meng de poedersuiker met de amandelen. Voeg het mengsel toe aan de meringue en roer zachtjes om. Lepel het geheel in kleine rondjes op een bakplaat. Verwarm de oven voor op 140°C. Bak de macarons gedurende 15 à 20 minuten, afhankelijk van hun grootte. Laat afkoelen en maak ze los van de bakplaat.

 

Voor de crème:

100 g suiker

Het eiwit van 2 grote eieren

180 g ongezouten boter op kamertemperatuur

Gebroken zuurstokken

 

Doe het eiwit en de suiker in een kom en zet die boven een pan met kokend water. Klop ongeveer drie minuten, tot de suiker opgelost is en het mengsel een marshmellowachtige textuur heeft. Doe het in een kom en klop een vijftal minuutjes, tot het volledig is afgekoeld en je een dikke, glanzende meringue krijgt. Voeg de boter lepel voor lepel toe en meng voorizchtig tot de meringue zachter wordt. Wanneer alle boter in het mengsel zit, klop je 6 à 10 minuten op middelmatige snelheid, totdat de botercrème dik en zacht is. Doe de crème tussen twee 'schelpjes' en rol de macaron door de gebroken zuurstokken.

 

Smakelijk!

 

Meer inspiratie voor Kerstmis?

Hier vind je vier chocoladedesserts met minder dan 100 calorieën.

Of maak je gasten blij met een message on a cookie.

Deze yummy mini-eclairs kan je makkelijk zelf maken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '