Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Belga

Ze kreeg de titel voor 't eerst 26 jaar geleden, toen ze 23 was

Julia Roberts is voor de vijfde keer de mooiste mens ter wereld volgens People Magazine

Heel wat magazines maken lijstjes van de mooiste of meest sexy mannen en vrouwen op aarde (of in Hollywood). Maar als het op de titel van 'The Most Beautiful Person' aankomt, is de ranking van People Magazine de enige die echt telt. Dit jaar koos het tijdschrift voor de vijfde keer voor de 49-jarige Julia Roberts, waardoor ze recordhouder van de titel is. En terecht!

Record

 

Julia Roberts en haar perfecte tandpastaglimlach schitteren deze maand op de cover van het Amerikaanse tijdschrift People Magazine. Elk jaar brengt het magazine een special uit met een lijst van de 50 mooiste mensen op aarde, en Roberts mag die ranking voor de vijfde keer aanvoeren. Ze is daarmee veruit recordhouder, achtervolgd door Michelle Pfeiffer en Jennifer Aniston die elk twee keer gekozen werden.

 

People Magazine

 

Maar liefst 26 jaar geleden mocht de mooie actrice de titel voor de eerste keer op haar naam schrijven. In 1991 was dat, een jaar nadat ze grote bekendheid verwierf door haar rol in 'Pretty Woman'. Daarna prijkte ze ook in 2000, 2005 en 2010 op de cover. Ondertussen is Roberts moeder van drie kindjes – een tweeling Hazel en Phinnaeus (12) en Henry (9) – en stapt ze bijna op tram 5, maar haar natuurlijke schoonheid blijft ze behouden.

 

Kritiek

 

Maar er klinken ook kritische stemmen na de vijfde verkiezing van Julia Roberts. People Magazine zou in de lijst vaak de voorkeur geven aan de typisch mooie, blanke, heteroseksuele vrouwen in Hollywood. De titel wordt sinds 1990 gegeven en ging in al die jaren nog maar vier keer naar een niet blanke vrouw: Halle Berry, Jennifer Lopez, Beyoncé en Lupita N'yongo.

 

Bovendien is het opvallend dat de lijst 'The Most Beautiful People' heet, maar dat er sinds Leonardo Dicaprio in 1998 geen enkele man meer op nummer 1 terechtkwam. Zij hebben natuurlijk wel hun eigen special en lijst, de 'Sexiest Man Alive'. Daar zijn de recordhouders George Clooney, Brad Pitt en Richard Gere, elk met twee titels.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '