Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Mama had four kids, but she's a lesbian' rapt hij in het nummer 'Smile'.

Jay-Z huilde van geluk toen zijn moeder uit de kast kwam: ‘Ik was zo blij voor haar dat ze eindelijk vrij was’

Jay-Z wist al langer dat zijn moeder Gloria Carter lesbisch was, maar pas acht maanden geleden durfde ze aan hem toe te geven dat ze gevoelens had voor een vrouw. De rapper vertelt openhartig over de bevrijdende ervaring in een interview met David Letterman.


‘Stel je voor dat je je leven moet leiden als iemand anders, omdat je denkt dat je op die manier je kinderen beschermt.’ Zo begint het fragment van ‘My Next Guest Needs No Introduction‘, de Netflix-special van David Letterman waarin hij bekende mensen interviewt. Aan het woord is rapper Jay-Z (48): ‘Mijn moeder moest zich anders voordoen omdat ze dacht dat ze op die manier haar kinderen beschermde. Ze wilde niet dat haar kinderen zich zouden schamen.’

Acht maanden geleden, toen Jay-Z (officieel Shawn Corey Carter) nog volop aan zijn album ‘4:44’ werkte, had hij een bijzonder emotioneel gesprek met zijn moeder. Gloria Carter raapte haar moed bij elkaar om aan haar zoon te vertellen dat ze gevoelens heeft voor een vrouw.

Tranen van geluk


‘Om na al die tijd tegenover mij te gaan zitten en te zeggen: Ik denk dat ik verliefd ben op iemandIk heb echt gehuild. Ik was zo blij voor haar dat ze vrij was. Ik geloofde vroeger nooit dat je kon huilen van geluk, ik wist niet wat tranen van geluk waren tot op dat moment’, vertelt de man van Beyoncé openhartig aan David Letterman.

De dag na het gesprek dook Jay-Z de studio in en nam het nummer ‘Smile’ op, gewijd aan zijn moeder en haar levenslange strijd met haar geaardheid. ‘Mama had four kids, but she’s a lesbian. Had to pretend so long that she’s a thespian. Had to hide in the closet, so she medicate. Society shame and the pain was too much to take’, luiden de lyrics van het nummer.

Het volledige interview is vanaf 6 april te zien op Netflix.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '