Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

En dat vindt niet iedereen even fijn.

HUH? Instagram heeft de stalkfunctie ‘volgend’ verwijderd

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

We moesten het even dubbelchecken voordat we het konden geloven, maar het is dus wel degelijk waar: Instagram heeft de stalkfuntie ‘volgend’ voorgoed offline gehaald. Met de tool kon je zien wat de mensen die je volgt leuk vonden. Je kon ‘m vinden onder het tabblad ‘activiteiten’. Vroeger stond daar ‘jij’ en ‘volgend’, maar die laatste functie is nu plots verdwenen.


Waarom de makers van Instagram besloten om hun zogenaamde stalkfunctie te verwijderen? Niet omdat er misbruik van werd gemaakt, maar wel omdat mensen vaak niet wisten dat de tool bestond en omdat hij relatief weinig gebruikt werd. ‘Het is onze bedoeling om de app zo eenvoudig mogelijk te maken’, liet Vishal Shah, het hoofd van Instagram, via BuzzFeed weten.

Threads


Instagram lanceerde de functie in 2011. Zo hoopten de makers dat gebruikers nieuwe contentkonden ontdekken. Nu je zelf kan zoeken naar interessante pagina’s en je onder het vergrootglas al een resem foto’s en video’s voorgeschoteld krijgt die je weleens leuk zou kunnen vinden, was de tool volgens de makers overbodig geworden. Toch is niet iedereen het daarmee eens én werd de tool door sommige gebruikers wél nog benut.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

https://twitter.com/jacyjordan/status/747211126358761478

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De makers van Instagram lieten eerder deze week al weten dat er een nieuwe functie zit aan te komen: ‘Threads’. Met de nieuwe tool zou je, net zoals op Snapchat, foto’s naar je vrienden kunnen sturen, maar ook kunnen laten weten wat je aan het doen bent of tonen waar je je bevindt. Hoe die functie precies in zijn werk zal gaan, is nog even afwachten.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '