Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

3. Maak een soort agendabord waarop je je planning kan schrijven.

7 ideeën om van je bureau een leuk plekje te maken

Vaak laat je je bureau links liggen en plof je je onmiddellijk in de zetel of in bed, waar dat werken natuurlijk voor geen meter vooruitgaat. Maar wat als je je bureau nu eens zou pimpen tot een aangenaam, leuk uitziend plekje? We kunnen je niet verzekeren dat je leren plots leuk zal vinden, maar het kan maar helpen, toch?


Zelfs als het niet helpt bij het leren, kan je Pinterest-plekje je toch maar weer een paar toffe Instagramfoto’s opleveren. Dat is ook al mooi.

1. Organiseer je schrijfgerief en andere kleine spulletjes in potjes of bokalen.


Bokalen kan je op verschillende manier versieren, bijvoorbeeld door speelgoedfiguurtjes op de deksels te kleven en die in een leuk kleurtje te spuiten. Vooral dinofiguurtjes komen vaak terug op Pinterest. Je kan de potten ook labelen met een etiketmaker of gewoon met verf beschilderen. Simpel maar cool.

2. Leg een super zacht (en fake) schapenvelletje over je bureaustoel.


Dit maakt het lang zitten wat aangenamer en het ziet er heel leuk uit.

3. Maak een soort agendabord waarop je je planning kan schrijven.


De plek waar je je schoolwerk maakt moet niet alleen aangenaam, maar ook georganiseerd zijn. Als je voor je neus een agenda hebt hangen met al je toetsen, taken en andere dingen die je moet onthouden op, word je letterlijk met je neus op de feiten gedrukt.

Hoe maak je zo’n bord dat er ook nog eens leuk uitziet? Ga naar de kringloopwinkel en koop een oud kader. Schilder de achtergrond (niet de kader) met normale verf in een kleur die je kiest. Nu heb je twee opties: whiteboardverf of krijtbordverf. Als je met stiften wil schrijven, kies je ’t eerste. Als je liever met krijtjes werkt, het tweede. Schilder nu vakjes 6 x 7 gelijke vakjes met die verf. Tip: vraag hiervoor schilderstape aan je pa. Wanneer het droog is, kleef je die achtergrond vast tegen de kader. Schrijf de dagen van de week in de bovenste rij, de datum (1,2,3,...) in de juiste vakjes en de maand ergens waar je plaats hebt en invullen maar!

Als je ouders het oké vinden, kan je zo’n agenda ook gewoon op je muur schilderen met krijtbord- of whiteboardverf, natuurlijk.

Liever iets minder knutselwerk? Een clipboard aan de muur met een todolijstje aan does the trick.

4. Motiveer jezelf met quotes.


Net als je planning, werken ook steunende woorden die voor je neus hangen motiverend. Druk ze af en hang ze op, schrijf ze op de muur, schilder ze op een bloempot: maakt niet uit. Zolang je ze maar goed ziet wanneer je aan het zwoegen bent op dat vervloekte opstel.

5. Gebruik oude wijnkistjes als kastjes.


Vaak staat je bureau vol van alles en nog wat, waardoor je snel afgeleid bent door de rommel. Als je wat dingen kan wegzetten in de hoogte, heb je weer wat plaats vrij. Zet je dan nog wat plantjes in de kistjes, wordt je bureau in een keer ook véél gezelliger.

6. Koop grappige spulletjes die een glimlach op je gezicht toveren.


Waarom zou je je potlood slijpen met een gewone slijper als je ’t met een in de vorm van een neus kan doen? Het kan je maar opbeuren, toch? Bij onder andere Flying Tiger en Hema vind je vrolijke spulletjes die je bureau en dus je schoolwerk iets minder saai maken.

7. Zorg ervoor dat je ’n bord hebt voor belangrijke papieren.


Naast die papieren – bijvoorbeeld een toets die je nog moet laten tekenen of een papier dat je moet kopiëren – kan je er leukere dingen op hangen, zoals foto’s met je vriendinnen of quotes (zie puntje 4). Handig én decoratief: een win-winsituatie.

Meer tips voor je slaapkamer:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '