Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Lach jij weleens om een groffe mop of twee en durf je ook zelf een pijnlijke mop te tappen?

Houd jij van zwarte humor? Dat betekent dat je slim bent!

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online

Lach jij weleens om een groffe mop of twee en durf je ook zelf een pijnlijke mop te tappen? Ben jij met andere woorden een ware zwartehumorfan? Dan hebben we goed nieuws! Dat zou namelijk willen zeggen dat je slimmer bent dan je medemens die niet openstaat voor zo’n soort moppen!


Onderzoek liet 156 mensen lezen in ‘The Black Book’ van Uli Stein. Daarin is heel wat zwarte humor te vinden. Onderzoekers van de medische universiteit van Wenen vroegen hun participanten of ze de mop begrepen, of ze ze grappig vonden en of ze de mop verrassend, grof of interessant vonden. Ook onderzochten ze hun intelligentie, eventuele stemmingswisselingen en agressiviteit.

Zwarte humor = slimme humor


Zij die de zwartehumormopjes begrepen en grappig vonden, bleken hoger te scoren op zowel verbale als non-verbale intelligentie. Ze waren over het algemeen hoger geschoold én hadden minder last van stemmingswisselingen en agressiviteit.

De volgende keer dat iemand je nog eens vertelt dat je een mopje ’te vroeg’ maakt, denk je er in je hoofd dus maar gewoon lekker het jouwe van!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '