Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

Heb jij er al last van?

Hooikoortsseizoen nu al van start: 3 tips om je ertegen te wapenen

Normaal gezien krijg je pas tegen begin februari last van hooikoorts, maar dit jaar is het pollenseizoen al uitzonderlijk vroeg begonnen. Sinds begin deze maand worden er al stuifmeelkorrels van verschillende planten gemeten. Gelukkig hebben wij enkele tips verzameld waarmee jij het allergieseizoen zonder problemen kan overleven.


Het allergieseizoen is nog niet volledig van start gegaan, maar wie hier heel gevoelig aan is, kan nu al enkele symptomen ervaren. Momenteel zitten we aan een tiental korrels per kubieke meter lucht en wanneer het hooikoortsseizoen in full bloom (heb je hem?) is, gaat het om zo’n tachtig korrels.

Volgens allergoloog Didier Ebo van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen is dit niet ongewoon. ‘Het pollenseizoen start vroeger en eindigt later. Mensen hebben soms allergische klachten van februari – en dit jaar dus mogelijk januari – tot augustus’, staat er te lezen in een interview met Het Nieuwsblad.

Enkele tips


Nu zijn er een aantal dingen die je kan doen om je allergie iets draaglijker te maken. Onze eigen dokter Yves geeft je in volgende video al de allerbeste trucjes tegen hooikoorts. En als extraatje zetten wij nog een aantal tips op een rij die je zonder al te veel moeite kan toepassen:

  1. Laat je ramen dicht


Als pollen je niet kunnen bereiken, kan je ook geen last krijgen van hooikoorts. Doe dit niet alleen in je woning, maar ook als je in de wagen zit. Heb je toch behoefte aan wat frisse lucht? Schaf je dan een ventilator of een waaier aan.

2. Eet iets pikant

Zit je neus volledig dicht? Duik dan tijdens het koken even in je kruidenkastje en voeg bijvoorbeeld wat extra pepertjes toe. Zo zijn je luchtwegen in een mum van tijd weer vrij en kan je weer makkelijker ademen.

3. Wissel regelmatig van outfit

Doe als je thuiskomt meteen andere kleren aan. Pollen kunnen namelijk bleven kleven aan je kleding en zo kan je ook binnen nog last hebben van je allergie. Nog een extra tip: smijt je winterjas ook eens wat vaker in de wasmachine, samen met andere kledingstukken die je nu vaak draagt.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '