Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Het pas verloofde koppel was bijzonder openhartig over hun eerste date, het huwelijksaanzoek en hun kinderwens.

De 7 hoogtepunten uit het eerste tv-interview van prins Harry en Meghan Markle

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Na dé huwelijksaankondiging waar de hele wereld op zat te wachten en een ietwat ongemakkelijk fotomoment dat amper twee minuten duurde, zaten prins Harry (33) en Meghan Markle (36) gisterenavond voor het eerst neer voor een gezamenlijk tv-interview.


Wie het twintig minuten durende interview op de BBC gisterenavond miste, kan het onderaan dit artikel bekijken. Geen tijd of geduld? Wij lijsten de zeven hoogtepunten uit het openhartige interview voor je op:

1. Over hun eerste ontmoeting


Harry en Meghan werden gekoppeld door een gemeenschappelijke vriendin. Hoewel ze haar naam niet wilden noemen om haar privacy te beschermen, menen verschillende bronnen dat het modeontwerpster Misha Nonoo was die de twee aan elkaar voorstelden. Nonoo was ooit getrouwd met Alexander Gilkes, een van Harry’s oude schoolvrienden.

Na amper vier weken daten, nodigde Harry Meghan uit om te gaan kamperen in Botswana.


Na een eerste (blind) date in Londen wisten de tortelduifjes al snel dat het goed zat. Zo nodigde Harry Meghan na vier weken daten al uit op vakantie in Botswana waar ze kampeerden onder een sterrenhemel. ‘Het was geweldig om haar zo snel zo goed te leren kennen’, aldus Harry.

2. Over het aanzoek


Harry stelde dé vraag tijdens een intiem diner in zijn woning, Nottingham Cottage. ‘Het was een geweldige verrassing. Het was zo lief en natuurlijk en zeer romantisch. Hij is op z’n knie gegaan.’

Naar eigen zeggen was Markle zo enthousiast dat ze haar prins niet liet uitspreken. ‘Ik zei: kan ik nu gewoon ja zeggen?’, lachte Markle verliefd.

3. Over de ring


‘De ring (swipe voor een close-up) is uiteraard in geel goud, want dat ziet ze het liefst. De grote steen is afkomstig uit Botswana. De kleine diamantjes eromheen komen uit mijn moeders juwelencollectie zodat ze altijd bij ons is’, legde Harry uit. ‘Hij is prachtig’, vulde Markle aan. ‘Hij heeft ‘m zelf ontworpen.

Harry ontwierp de geelgouden ring helemaal zelf. De grote steen is afkomstig uit Botswana, de kleine diamantjes eromheen komen uit prinses Diana’s juwelencollectie.


Het is zo belangrijk te weten dat zijn moeder deel uitmaakt van dit alles. Intussen heb ik zijn tantes aan zijn moeders kant ontmoet, net als Julia (Samuel, Diana’s beste vriendin en de meter van Harry’s neefje George). Op die manier leer ik haar kennen, door hen.’

4. Over de opofferingen die Meghan heeft moeten doen


‘Ik zie het niet als iets opgeven. Ik zie het gewoon als een verandering. Het is een nieuw hoofdstuk, toch? Je mag niet vergeten dat ik al zeven jaar deel uitmaak van de cast van ‘Suits’. We hebben erg veel geluk gehad dat de serie al zo lang loopt.’

Maar eens de honderdste aflevering werd gedraaid, voelde Markle zich naar eigen zeggen klaar voor een nieuwe stap. ‘Nu is het tijd om samen met jou als een team te werken’, zei ze terwijl ze Harry recht in de ogen keek.

Zij kiest voor mij en ik voor haar. Welke watertjes we ook moeten doorzwemmen, we zullen het samen doen, als een team.


Zodra ik me realiseerde dat ik echt van haar hield, heb ik haar duidelijk gemaakt dat ze moest weten waar ze aan begon. Het is niet gemakkelijk. Maar aan het eind van de dag kiest zij voor mij en ik voor haar. Welke watertjes we ook moeten doorzwemmen, we zullen het samen doen, als een team.’

5. Over de ontmoeting met hun families


‘Ik heb Harry’s grootmoeder – beter bekend als ‘the Queen’ – reeds verschillende keren ontmoet. Ze is een ongelofelijke vrouw.’ Niet alleen Harry’s oma, maar ook haar honden zijn fan van Meghan. ‘Ik kom al 33 jaar bij mijn oma over de vloer en elke keer blaffen haar corgi’s naar me. Zij komt binnen en niks! Ongelofelijk’, lachte de prins.

Ik kom al 33 jaar bij mijn oma over de vloer en elke keer blaffen haar corgi’s naar me. Meghan komt binnen en niks!


Ook aan zijn vader Charles, broer William en schoonzus Catherine ‘Kate’ Middleton bracht Meghan al vaak een bezoekje. ‘De familie is een grote steun geweest voor ons’, meent Harry. ‘Catherine is geweldig’, voegde Meghan, die duidelijk al goede vriendinnen is met haar nieuwe schoonzus, nog toe.

Markle gaf toe dat haar ouders en vrienden zich aan het begin van hun relatie zorgen maakten, zeker toen hun relatie aan het licht kwam in de media. ‘Maar al snel zagen ze dat ik nog nooit zo gelukkig was geweest. Eens ze Harry leerden kennen, verdwenen hun zorgen al snel.’

6. Over wat Harry’s moeder van Meghan zou hebben gevonden


‘Oh, ze zouden twee handen op een buik zijn, zonder twijfel’, meende Harry. ‘Ik denk dat ze extatisch zou zijn, letterlijk op en neer zou springen. Ze zou zo blij zijn voor mij.’

7. Over hun kinderwens


Uiteraard wilde BBC-journaliste Mishal Husain graag weten of Harry en Meghan aan kinderen denken. ‘Nu niet, natuurlijk. Stap voor stap, weet je wel’, zei Harry. ‘Hopelijk kunnen we in de nabije toekomst aan een gezin beginnen.’

Hopelijk kunnen we in de nabije toekomst aan een gezin beginnen.


Bekijk het volledige interview hieronder:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Bekijk meer

02:46
RECEPT: de Nutella-cookietaart van je dromen
02:26
RECEPT: zo maak je speculaaspasta-ijs met maar 3 ingrediënten
02:48
RECEPT: deze Snickerskoekjes brengen je naar de zevende hemel
04:18
Aflevering 8: Hé, het is oké als het niet lukt
04:43
Aflevering 7: Zo ga je om met emotie-eten
Meer kleur in je kleerkast? Met deze tinten zit je deze lente goed
02:31
RECEPT: de crème brûlée van je dromen
Aflevering 6: Wat is intuïtief eten?
04:27
Aflevering 5: Stoppen met voeding te labelen
04:23
RECEPT: zalig zoutzoete salted caramel cake
03:28
Aflevering 4: Zo maak je komaf met dieetregeltjes
Met deze key items stap je vrolijk de lente in
02:03
Aflevering 3: Zo word je weer gelukkig van je kleerkast
02:07
RECEPT: hemelse citroenmeringuemuffins om de lente in te zetten
03:42
Aflevering 2: Daarom zet je je weegschaal maar beter bij het grof vuil
03:21
Aflevering 1: Hoe zeg ik bye bye tegen diëten?