Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© 20th Century Studios / Inferno Distribution / Disney

Heb jij ze allemaal al gezien?

Van ‘Marley & Me’ tot ‘Benji’: 15 hondenfilms die alle dog lovers zouden moeten zien

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Gek op honden en zin in een filmavondje? Dan zijn deze vijftien hondenfilms ongetwijfeld iets voor jou. Tissues in de aanslag, want sommige van deze films met onze favoriete viervoeter in de hoofdrol zouden weleens voor traantjes kunnen zorgen.

Marley & Me

Met stip op één in dit lijstje staat uiteraard deze tearjerker vanjewelste. John (Owen Wilson) en Jennifer (Jennifer Aniston) halen de schattige labrador Marley in huis, maar vergaten daarbij één ding: een puppy vraagt tijd. Heel veel tijd. Marleys ondeugende puppystreken leiden tot de meest grappige, maar ook emotionele scenario’s, die baasje John in een column giet. Al snel wordt Marley een waar fenomeen.

Bekijk de trailer hier.

‘Marley & Me’ staat op Netflix. 

Marley & Me
© 20th Century Studios

A Dog’s Way Home

Nog eentje waarbij je het onmogelijk droog kan houden. Bella creëerde een onvoorwaardelijke band met haar baasje Lucas (Jonah Hauer-King), maar wanneer Lucas op een dag zonder haar de deur uitgaat, wordt ze afgeleid en verdwaalt ze. In haar zoektocht naar Lucas dwaalt de viervoeter honderden kilometers door de wildernis van Colorado en komt ze voor enkele obstakels te staan. Zal ze haar beste vriend ooit nog terugvinden? 

Bekijk de trailer hier.

‘A Dog’s Way Home’ staat op Netflix.

a dog's way home
© Columbia Pictures

Hachi: A Dog’s Tale

De klassier der hondenklassiekers! Een professor krijgt een onvoorwaardelijke band met een verlaten hond die hij uiteindelijk ook in huis neemt. Tot het noodlot plots genadeloos toeslaat…

Bekijk de trailer hier.

‘Hachi: A Dog’s Tale’ staat op Netflix. 

© Inferno Distribution

A Dog’s Purpose

Ethan, zowel gespeeld door ‘Riverdale’-acteur KJ Apa als door Dennis Quaid, en zijn hond Bailey vormen al jaren een onafscheidelijk team. Helaas moeten de twee na jaren vriendschap afscheid nemen van elkaar. Maar niet voor eeuwig, want tientallen jaren later vinden ze elkaar totaal onverwacht terug.

Bekijk de trailer hier.

A Dog's Purpose
© Universal Studios

A Dog’s Journey

Het al even ontroerende vervolg op ‘A Dog’s Purpose’. De buitengewone band die viervoeter Bailey met zijn gezin heeft, wordt nog hechter wanneer hij kennismaakt met de kleindochter van zijn baasje Ethan. Hij reïncarneert opnieuw om haar te beschermen en te ondersteunen terwijl ze opgroeit.

Bekijk de trailer hier.

‘A Dog’s Journey’ staat op Netflix. 

A Dog's Journey
© Universal Studios

Benji

Vergeet Spider-Man en Catwoman, Benji is dé superheld in de gelijknamige film. De vastberaden straathond snelt een gebroken gezin te hulp wanneer hun zoon en zijn kleine zus in gevaar verkeren, en geeft hen tegelijkertijd de warmte en liefde die ze al een hele tijd missen.

Bekijk de trailer hier.

‘Benji’ staat op Netflix. 

benji
© Disney

Hotel for Dogs

Weeskinderen Andi (Emma Roberts) en haar broertje Bruce (Jake T. Austin) toveren een leeg hotel om tot een tehuis voor straathonden. Er is alleen een klein probleempje: hun pleegouders háten viervoeters. Ze moeten hun plannetje dus geheim zien te houden. Geen makkelijke opdracht als je voor tientallen honden moet zorgen...

Bekijk de trailer hier.

‘Hotel for Dogs’ staat op Netflix. 

Hotel for Dogs
© Nickelodeon Movies

Bolt

De witte herdershond Bolt speelt in een populaire tv-serie een hond met superkrachten. De viervoeter gelooft dat hij ook naast het scherm wonderen kan verrichten en denkt ook dat de echte wereld één grote filmset is. Wanneer hij na zijn laatste draaidag zijn medespeelster Penny niet meer kan vinden, denkt hij dat ze ontvoerd is en gaat hij op een heldhaftige missie om haar terug te vinden.

Bekijk de trailer hier.

‘Bolt’ staat op Disney+. 

Bolt
© Disney

Lassie

Een gezin heeft geldproblemen en moet hun geliefde hond Lassie uit pure wanhoop verkopen. Maar Lassie aardt niet in haar nieuwe familie en ontsnapt, in de hoop haar vertrouwde baasjes terug te vinden.

Bekijk de trailer hier.

‘Lassie’ staat op Apple TV. 

lassie
© DreamWorks Classics

Turner & Hooch

Een ondergewaardeerd pareltje dat onlangs in de vorm van een serie op Disney+ in een nieuw jasje werd gestoken. Politieagent Scott (Tom Hanks) haalt, een beetje tegen zijn zin, de gigantische hond Hooch in huis. Het beest is zijn enige hoop op het oplossen van een dubbele moord.

Bekijk de trailer hier.

‘Turner & Hooch’ staat op Disney+.

Turner & Hooch
© Touchstone Pictures

Lady en de Vagebond

Wij zijn nog altijd het meest fan van de originele versie, maar de live-actionremake van ‘Lady en de Vagebond’ is minstens even hartverwarmend. In de Disneyklassieker tast Lady de grenzen van haar vrijheid af, maar dat is niet zonder gevaar.

Bekijk de trailer hier.

Zowel de film uit 1955 als die uit 2019 staan op Disney+. 

Lady en de Vagebond
© Disney

I Am Legend

Een dodelijk virus heeft de mensheid bijna volledig uitgeroeid of omgevormd tot zombies. Wetenschapper Robert Neville (gespeeld door Will Smith) is immuun en dus de enige overlevende. Met zijn hond Sam aan zijn zijde probeert hij andere overlevenden te vinden.

Bekijk de trailer hier.

‘I Am Legend’ staat op Netflix. 

I am legend
© Warner Bros.

The Art of Racing in the Rain

Golden retriever Enzo leert dankzij zijn baasje Denny alles over Formule 1 en de technieken die op het circuit van pas kunnen komen. Die tips helpen hem ook om zelf te navigeren in zijn hondenleventje.

Bekijk de trailer hier.

The Art of Racing in the Rain staat op Disney+. 

The Art of Racing in the Rain
© Disney

Dog Days

Deze romcom kent een topcast met onder anderen Nina Dobrev, Vanessa Hudgens, Finn Wolfhard en Eva Longoria, en bewijst dat honden echte matchmakers kunnen zijn.

Bekijk de trailer hier.

‘Dog Days’ staat op Apple TV. 

Dog Days
© LD Entertainment

Beethoven

Een nostalgische klassieker die niet in dit lijstje mocht ontbreken. De filmreeks telt intussen al acht (!) films die in teken staan van sint-bernardshond Beethoven en zijn baasjes.

Bekijk de trailer hier.

‘Beethoven’s 3′ staat op Netflix. 

beethoven
© Universal Studios

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '