https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Joris Bulckens for Rock Werchter

Het Grote Festivaldossier: Rock Werchter

In het grote festivaldossier zoomen we elke week in op een van de populairste festivals van ons land. Beginnen doen we met Rock Werchter, dat voor het eerst plaatsvond in 1975 (toen nog als Torhout/Werchter) en sindsdien uitgroeide tot het grootste festival van België. Over enkele weken is het weer zover, daarom verzamelden we voor jullie nu al de leukste tips en anekdotes op de redactie.

Danielle Bosmans

Vraag het eens aan een insider!

Onze lifestylestagiaire Danielle is 21 jaar oud en ging al 4 keer naar Rock Werchter.

 

Waarom is Rock Werchter je favoriete festival?

Rock Werchter is echt één groot feestje: vanaf wanneer je toekomt tot wanneer je weggaat, amuseer je je te pletter. Het ene moment sta je mee te zingen met je favoriete groep, het andere moment sta je te dansen op de beats van een bekende dj. De line-ups hebben mij echt nog nooit teleurgesteld.

 

Wat was je grootste kippenvelmoment?

Het optreden van Ben Howard, 2 jaar geleden, ik ben toen echt op slag verliefd geworden. Ik ben een fan van het eerste uur en zijn muziek heeft mij al door verdrietige momenten en zware blokperiodes gesleurd. Dat maakte het extra speciaal om hem eindelijk live te horen. Ik kon ook élk liedje meezingen, maar mijn favoriete nummer kwam maar niet… Tot helemaal op het einde, als afsluiter. Ik heb nog nooit zo veel kippenvel gehad in heel mijn leven.

 

Wat is volgens jou de ideale Rock Werchteroutfit?

Op Rock Werchter mag het wat stoerder zijn. Een korte salopette combineren met een houthakkershemdje is heel trendy en tegelijk ook sexy en stoer. Aan mijn voeten moet zonder twijfel mijn favoriete festivalschoeisel: espadrilles!

 

Wat is jouw pro-tip voor lezeressen die dit jaar naar Rock Werchter gaan?

Alle sponsorstandjes afgaan voor de leukste gratis goodies (lacht). En als je gratis drankjes wil, dan kan je op de weide bekertjes oprapen en inwisselen voor bonnetjes.

 

Wat is je zotste campingverhaal?

Eén nacht zaten ik en mijn vriendinnen nog wat na te praten aan onze tentjes toen we ineens luide muziek hoorden en een polonaise zagen voorbijkomen. Iedereen begon mee te doen, wij natuurlijk ook, en uiteindelijk is dat uitgegroeid tot een keigrote opmars met muziek doorheen heel de camping. Heel random (lacht).

 

Heb je nog handige campingtips voor onze lezeressen?

Als je een beetje comfort wil, is het een aanrader om een campingstoeltje en een luchtmatras mee te nemen. Op die manier hoef je geen 4 dagen op de grond door te brengen. Daarnaast is het een slim idee om bij slecht weer je slaapzak en kleren te waterproofen door ze bijvoorbeeld in een grote vuilzak te stoppen. Na een vermoeiend dagje feesten wil je liever niet aankomen op de camping om tot de conclusie te komen dat je slaapspullen doorweekt zijn.

 

Outfit

Outfit Rock Werchter

 

Korte salopette – € 39,95 – Zara. Hemd – € 24,99 – H&M. Espadrilles – € 25,95 – Flair by Torfs. Buideltas – € 32 – Urban Outfitters. Zonnebril – € 12,99 – Pull & Bear. iPhonehoesje – € 1,99 – Mini In The Box.

 

Volgende week:

In deel 2 van het festivaldossier geven we je een overzicht van de do's en don'ts op Tomorrowland.

 

Lees ook:

Werchter: waar zet je je tent?

De 25 leukste shortjes gespot op de wei van Rock Werchter 2014

Dit is dé festivalkalender van 2015

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content