Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Geniaal, toch?

Papier hier! Print gratis je cursussen met Zerocopy

Uit onderzoek blijkt dat studenten die studeren met een papieren cursus betere resultaten halen dan diegenen die hun vak leren van op een computerscherm. Je cursus afdrukken heeft dus voordelen (bye bye herexamens) en daar speelt de Belgische start-up Zerocopy op in.


Zerocopy maakt het mogelijk om je cursusmateriaal gratis te printen. Je maakt een account aan op hun website en laadt je documenten op. Zij maken die printklaar, zodat je ze in zwart-wit kan printen bij het dichtstbijzijnde copycenter of een ander Zerocopy-printpunt. Vanaf deze maand hoef je zelfs je zetel niet meer uit, want je kan er nu ook voor kiezen om je cursus gratis online te bestellen en per post (in kleur geprint) te laten versturen. En hoewel deze service als doelpubliek studenten heeft, kan iedereen (jep, ook een bommaatje van 70) genieten van het gratis printen. Geniaal, toch?

It’s a hard knock (working) life


Maxime Carpentier – de 29-jarige CEO van de start-up – heeft tonnen ambitie, zo blijkt uit ons gesprek. Want hoewel Zerocopy het eerste (en momenteel enige) bedrijfje is dat het businessplan succesvol op de Belgische markt zette, stopt het daar niet voor hem. Hij droomt ervan ook naar het buitenland te gaan met Zerocopy.

Maxime: ‘Ik ben altijd een harde werker geweest, zelfs in m’n studententijd. Ik combineerde m’n studies geschiedenis met tew en werkte die twee opleidingen in vijf jaar tijd af inclusief een master in ondernemerschap in Rotterdam, want toen wist ik al dat dat hetgene was wat ik wilde doen. Na m’n studies ging ik eerst voor paracommando, een andere droom van me. Na een aantal maanden moest ik afhaken vanwege een blessure, dat was een zware confrontatie met mezelf. Ik wilde iets en dat lukte voor het eerst niet. Maar dat half jaar heeft me wel ongelooflijk veel geleerd. Ik leerde er dienstbaar en dankbaar zijn en vooral ook dingen in perspectief plaatsen. Ik heb nu al m’n vrijheid, een goed bed en elke dag een warme douche. Dingen waar ik toen alleen maar van kon dromen.’

 

Ondernemen? Hello, risico’s!


‘Al loopt dat ondernemen ook niet altijd van een leien dakje. Je moet er risico’s voor durven te nemen. Ik heb er in het begin 250% van m’n geld in gestopt: al het geld dat ik zelf had en een lening erbij. Serieus stressen als je nog niet zeker weet of het gaat aanslaan’, aldus Maxime.

Maar aanslaan doet het dus duidelijk wel. Want er zijn ondertussen heel wat studenten die gebruikmaken van de gratis printservice. Achter dat gratis afdrukken zit een slim businessplan: ‘Onder aan elke pagina is er ruimte voor adverteerders. De advertenties die in een kleine balk op je pagina geplaatst worden, zijn aangepast aan je profiel. Zo komt de reclame van consultancybedrijven alleen op pagina’s van ingenieur- en economiestudenten.’

Als je geluk hebt, staat er op jouw cursus een advertentie van Flair, inclusief motiverende quote. Waar wacht je op?

Je cursus bestellen doe je via hun website.


 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '