Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Isaac Mehegan via Unsplash

Merkte jij het nieuwe pictogram ook al op?

Google Maps viert 15de verjaardag met een heleboel nieuwe tools (en dit is hoe je ze kan gebruiken)

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Google Maps viert dit jaar z’n vijftiende verjaardag en doet dat met een heleboel nieuwe features die de app nóg aantrekkelijker en eenvoudiger moeten maken. Vanaf nu zal je volgens de makers van de applicatie nog sneller van A naar B kunnen reizen.


Een leven zonder Google Maps? Neen, dat kunnen we ons niet meer voorstellen! We vertrouwen intussen blindelings op de routes die de applicatie ons voorstelt, maar volgens de ontwerpers van de app is er nog steeds ruimte voor verbetering. Daarom lanceerden ze een heleboel nieuwe features om ons nog meer te begeleiden en de concurrentie de kop in te drukken.

Gloednieuw pictogram


‘Binnenkort kan je in de bijgewerkte Google Maps-app alles razendsnel vinden met behulp van drie nieuwe en gemakkelijk tabbladen: “Opgeslagen”, “Bijdragen” en “Updates”‘, staat er op de blog van Google te lezen. Het tabblad “Voor jou” wordt vervangen door een tabblad met plaatsen die je wil opslaan. Het tabblad ‘updates’ zal gebruikers een feed met hippe locaties voorschotelen en in ‘bijdragen’ kunnen ze eenvoudiger informatie uploaden. Het gaat dan vooral om locaties die door experts en uitgevers getipt worden. De twee tabbladen ‘Verkennen‘ en ‘Woon-werk‘ zullen trouwens niet verdwijnen, maar wel in een nieuw jasje gestoken worden.

© Google

En daar stopt het nog lang niet, want vanaf maart zal de app ook de temperatuur, toegankelijkheid, veiligheid en het aantal beschikbare treinwagons proberen in te schatten. Ook de functie Live View zal een update krijgen en minder zwaar weergegeven worden op je schermpje. Zo zal je volgens de makers nog sneller kunnen zien of je in de goede richting aan wandelen of fietsen bent.

© Google

De update zal vanaf volgende maand beschikbaar zijn. Intussen voerde Google al één opvallende wijziging door: het pictogram van de app kreeg een moderne facelift. Om de vijftiende verjaardag van Google te vieren, goten de makers van de app alle features in een tof animatiefilmpje. Wij zijn alvast benieuwd naar hoe onze – op Instagram na – meest gebruikte app eruit zal zien.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '