Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Play5

Ze heeft het onder meer over de emotioneel én financieel zware jaren na de coming-out van Martien.

Erica Meiland brengt binnenkort ook een biografie uit

Herlinde Matthys

In ‘Chateau Meiland’ is het vooral Martien die met de aandacht gaat lopen, maar achter elke succesvolle – en in dit geval prettig gestoorde man – staat een sterke vrouw. En dat is in dit geval Erica (57). Zij brengt binnenkort net als haar man haar eigen biografie uit.


‘Die vrouw. Waar zit die vrouw nu?’ We horen het Martien zo zeggen. Wel die vrouw, meer bepaald Erica Meiland, brengt binnenkort haar eigen boek uit. Het gaat net als bij Martien Meiland om een biografie waarin ze haar leven uit de doeken doet. We vingen en vangen nog steeds een glimp van dat leven op in ‘Chateau Meiland‘, waar elke aflevering opnieuw duidelijk wordt dat Erica van aanpakken weet en een beetje orde in de chaos tracht te creëren.

Keukenmes


De ondertitel van het boek luidt dan ook ‘De motor achter de Meilandjes‘. Erica is diegene die de administratie doet, de zwaarste klusjes uit handen pakt van haar niet zo handige man en tegen hoge snelheden over Franse of Nederlandse wegen scheurt met de auto. Zolang ze maar niet hoeft te koken.

In het boek staat Erica’s leven centraal. Ze heeft het over haar zware jeugd, want ze verloor haar broer én zus. We krijgen natuurlijk ook haar kijk op haar knotsgekke familie. Zo vertelt ze onder meer over de coming-out van Martien toen ie veertig was. ‘Er zijn natuurlijk heel heftige dingen gebeurd toen alles bij Martien omhoogkwam‘, vertelt ze in de Nederlandse talkshow ‘HLF8’. ‘Dat heb ik vanuit mijn perspectief verteld. Je hebt er allebei verdriet van, maar zijn kant is heel anders dan die van mij. Ik heb wel eens een keukenmes gepakt. Niet dat ik hem dood wilde steken, maar ik wilde hem wel bang maken. Dus ik kwam naar hem toe en zag dat gezicht schrikken. Dat was dan voldoende gelukkig. Maar je treedt buiten jezelf.’

Verwerkingsproces


‘Het duurt natuurlijk heel lang voor je zoiets verwerkt hebt’, aldus Erica Meiland. ‘Sommige mensen zeggen weleens: “Je bent jarenlang belazerd.” Nee, ik ben helemaal niet belazerd door hem. Het zat wel diep in hem en hij was best wel vrouwelijk en anders dan andere mannen, maar daarom vond ik hem juist zo leuk. Maar ik ben niet belazerd.’ Martien en Erica zijn nog steeds getrouwd, maar hun relatie is vriendschappelijk. Ze delen het bed niet meer en ze mogen hun geluk op liefdesvlak elders zoeken. ‘De liefde blijft en je ziet dat de ander ook heel erg worstelt’, zegt Erica in ‘HLF8’. ‘En je worstelt zelf ook, dus je hebt allerlei fases waar je doorheen moet: woede, verdriet, maar als dat tot rust komt zeg je toch: ik wil jou in m’n leven houden.’

Ze heeft het verder over de emotioneel én financieel zware jaren die daarop volgden, want zij moest alleen voor Maxime en Montana zorgen toen Martien een nieuwe partner ging zoeken in Amsterdam. Ze vertelt ook over haar eigen, mislukte pogingen om een nieuwe vriend te vinden. 

 

Dit bericht bekijken op Instagram


 

Een bericht gedeeld door Erica Meiland (@ericameiland)


Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Erica Meiland schreef de biografie net als Martien samen met Jan Dijkgraaf. Het boek ligt eind oktober in de winkels. Een exemplaar kost 25 euro en je kan nu wel al eentje online bestellen via hetboekvanerica.nl. Het ideale leesvoer voor bij een wijntje!


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '