Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Dirk Alexander

'Telefoontjes doe ik zo vaak mogelijk in de auto', vertelt de bekende blogster.

Hoe dóet ze het? 8 tips van Emma Gelaude, modeblogster en mama, voor meer tijd en minder stress

Binnenkort maken we weer een lijstje met goede voornemens. Velen zullen ‘minder stress‘ en ‘meer tijd voor mezelf’ opschrijven, maar hoe begin je daar in godsnaam aan? We vroegen het aan vier vrouwen voor wie tijd een heel kostbaar goed is. Deze week vertelt modeblogster, styliste en mama Emma Gelaude hoe zij het doet.


1. Driemaal per week een maaltijdbox bespaart heel wat werk.


Op zo’n halfuur tot maximaal veertig minuutjes heb ik een lekkere maaltijd die gevarieerder is dan wanneer ik zelf elke avond een gerecht zou moeten bedenken.

2. Met de app naar bed.


In de app Bedtijd geef je in hoeveel uur slaap je nodig hebt. Vervolgens krijg je dagelijks een alarm dat je zegt wanneer je het best je bed in zou kruipen. Uiteraard negeer ik dat soms, maar zo waak ik er toch beter over dat ik aan mijn zeven uur slaap kom.

3. Telefoneren = in de auto.


Of het nu zakelijke telefoontjes of interviews zijn, ik doe ze zo vaak mogelijk in de auto. Handsfree uiteraard! Op één dag ben ik al gauw zo’n twee à drie uur op de baan.

4. Ik spreek mijn ideeën in op een dictafoon.


Ik heb altijd een dictafoontje op zak. Onderweg komen de beste ideeën en ook dit is weer een manier om van verplaatsingen geen verloren tijd te maken. Vroeger schreef ik de audiofiles uit, maar dat doe ik niet meer. Nu zet ik ze gewoon op de computer.

5. Bundel je taken, dat werkt sneller.


Mails beantwoord ik niet wanneer ze binnenkomen, maar bundel ik. Net zoals ik andere taken groepeer: enkele uren researchen, enkele uren monteren. Door te focussen op één soort taak, gaat het stukken sneller.

6. Fotografeer je beste outfits voor inspiratie op een mindere dag.


Als blogster zijn mijn blog en Insta mijn persoonlijke archief van goede outfits. Maar zelf kan je evengoed een mapje met foto’s van geslaagde outfitcombi’s op je smartphone bewaren.

7. Onderneemster? Investeer in een boekhoudsysteem.


Voor welk systeem je kiest, hangt uiteraard af van je behoeften. Ik doe mijn boekhouding écht niet graag en ben er bijgevolg ook niet zo goed in. Sinds alle facturatie via een systeem geautomatiseerd is, verloopt mijn boekhouding vlotter dan ooit.

8. Geen tijd om je haar te wassen? Doe de dot.


Je hebt wekelijks die ene dag waarop je twijfelt: kan je haar er nog door, of zou je het toch beter wassen? De dot is dan mijn persoonlijke lifesaver. Bovendien is de textuur van je haar dan net perfect voor een dot of ander opsteekkapsel.

Meer tips: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '