Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

En wij zien groen van jaloezie.

Een vosje als huisdier? Deze vrouw kreeg het voor elkaar

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online
Een olifant, giraf, nijlpaard of vos. Wie wil er nu geen zot huisdier? De eerste drie zijn echter quasi onmogelijk om in huis te halen. Maar een vosje, dat zien we wel zitten. Meet Juniper, het huisvosje.

Juniper heeft zelfs een eigen Instagramaccount. Als we de foto's en filmpjes bekijken, lijkt een vosje opvoeden een fluitje van een cent. Maar niets is minder waar. Daarom wil Junipers baasje de potentiële vosjesbazen waarschuwen.

 

Ze benadrukt dat vosjes een zeer sterke, slechte geur verspreiden en dat je ze niet te lang binnen kan houden. Daarenboven maken ze veel spullen stuk en krijg je ze meestal niet zindelijk. Ook dienen vossen een zeer strikt dieet te volgen. Als ze dit niet doen, kunnen ze blind worden.

 

Niet alle dierenartsen willen vosjes behandelen en ze zijn zelfs illegaal als huisdier in vele gebieden. Er bestaat ook geen vosopvang die je huisdier opvangt als je op reis wil. Vosjes zijn ook zeer bedeesd en kunnen maar aan een enkele persoon gewend raken. Andere personen zullen ze niet aanvaarden en zelfs bijten.

 

Zonder erkenning mag een vos in België niet als huisdier gehouden worden. Voor ons zal het dus blijven bij het bekijken van Junipers Instagramaccount:

 

 

A photo posted by Juniper (@juniperfoxx) on

 

 

A photo posted by Juniper (@juniperfoxx) on

 

 

A photo posted by Juniper (@juniperfoxx) on

 

 

A photo posted by Juniper (@juniperfoxx) on

 

 

A video posted by Juniper (@juniperfoxx) on

 

 

When you playing hide and seek, but moms made pizza rolls

A video posted by Juniper (@juniperfoxx) on

 

 

 

Meer dierennieuws:

 

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '