Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© New Zealand Police

Al denken we niet dat hij veel arrestaties zal verrichten...

Een cavia bij de politie? In Nieuw-Zeeland kan het!

Een politiehond zijn we al wel gewoon in België, en af en toe zien we ook een agent te paard voorbijkomen. Maar in Nieuw-Zeeland is de nieuwste aanwinst in het korps een kleine, schattige cavia. 

De cavia, agent Elliot genaamd, is nog niet zo lang lid van het team, maar heeft wel een heel grote verantwoordelijkheid. 

Volgens de Facebookpagina van de politie kunnen cavia's zo'n 9 kilometer per uur lopen, al is dat bij Elliot wat minder, omdat hij nogal graag eet. Maar net dát is waarom ze Elliot hebben ingeschakeld. Omdat hij zelf traag is, is hij een voorbeeld voor andere weggebruikers. 

 

Agent Elliot wordt namelijk vooral gebruikt bij verkeerspreventie. Hij is er om automobilisten te waarschuwen voor overdreven snelheid, en dan vooral in de buurt van scholen. 

 

Natuurlijk waren er ook reacties van bezorgde dierenliefhebbers die bang waren dat Elliot niet goed verzorgd werd, maar volgens de politie is hij een heel sociale cavia die graag opgepakt wordt en zou er meer dan genoeg eten voor hem aanwezig zijn in het politiebureau. 

 

Wij zijn vooral fan van zijn kleine kepietje en zijn superschattige vest. 

 

 

 

 

 

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '