Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Belga

Tip 5: neem tijd voor jezelf!

Door deze 8 dingen te doen word jij héél succesvol op het werk

Gaan werken zou ervoor moeten zorgen dat je je talenten kan benutten en dat je een mooie carrière kan uitbouwen. Je kan dan nog zo goed zijn in je job, toch zijn er altijd mensen die succesvoller lijken in wat ze doen dan jij. Maar met deze 8 tips ga jij ongetwijfeld ook met heel wat pluimen lopen. 

1.     Wees gepassioneerd door je werk

 

Dat moet elke ochtend je motivatie zijn om uit je bed te komen en ervoor te gaan. Als je van je job houdt, straal je dat ook uit. Als die passie en motivatie je ontbreekt, wordt het misschien tijd om op zoek te gaan naar ander werk.

 

 

via GIPHY

 

 

2.     Aanvaard dat perfectie niet bestaat

 

Uiteraard doe je wel je best om alles in goede banen te leiden, maar op sommige momenten moet je beseffen dat je alles hebt gedaan wat je kon en dat ‘goed genoeg’ ook oké is. Eens je dat kan, heb je meer tijd om je focus te verdelen en zo meer taken tot een goed einde te brengen.

 

 

via GIPHY

 

 

3.     Laat je niet neerhalen door mislukkingen

 

Zelfs de grootste genieën in de geschiedenis hadden weleens tegenslag. Dat is even niet leuk, maar je mag er niet op focussen. Leer eruit en ga door!

 

 

via GIPHY

 

 

4.     Neem risico’s

 

Om iets te bereiken moet je af en toe uit je comfortzone stappen. Als je echt ergens voor wil gaan, betekent dat soms dat je dingen moet doen waarvan je nooit gedacht had dat je ze zou kunnen. De kans is groot dat als je nerveus bent over iets, het je zal helpen om verder te geraken.

 

 

via GIPHY

 

 

5.     Neem tijd voor jezelf

 

Er zijn momenten waarop iedereen van alles van je vraagt, waardoor je het gevoel hebt dat er geen moment voor jezelf meer overblijft. Het is belangrijk dat je zelfs in een druk schema tijd voorziet om voor jezelf te zorgen. Of je nu naar de yogales wil of gewoon een keertje een lang bad wil nemen en vroeg wil gaan slapen: maak er tijd voor.

 

 

via GIPHY

 

 

6.     Laat je niet intimideren door je to-dolijst

 

Een to-dolijst maken kan je enorm helpen om een gevoel van controle te krijgen, maar weet tegelijk ook dat je die waarschijnlijk nooit afgewerkt zal krijgen. Elke dag komt er wel iets nieuws bij. Toch geeft het een enorme voldoening om dingen van het lijstje te kunnen schrappen.

 

 

via GIPHY

 

 

7.     Blijf dankbaar

 

Of het nu een professor, een collega of een familielid is: er zal altijd wel iemand zijn die je heeft geholpen om te raken waar je bent. Blijf daarom altijd dankbaar voor iedereen die je heeft geholpen om je droomjob te krijgen.

 

 

via GIPHY

 

 

8.     Ontwikkel een dagelijkse routine

 

Om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt, kan je rekenen op een dagelijkse routine om op terug te vallen. Elke dag bepaalde dingen in dezelfde volgorde doen zorgt voor rust in je hoofd. Ook kan je er op die manier voor zorgen dat je elke dag een beetje tijd voor jezelf inplant.

 

 

via GIPHY

 

 

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '