Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

DIY Cocktails: 5 musthave apps

Met dit mooie weer kan het ons allemaal wel eens overkomen: je hebt thuis een bar met alle noodzakelijke ingrediënten, maar je hebt geen idee wat je daar nu mee moet maken. Gelukkig kan je smartphone helpen!

Cocktail flow

Deze gratis app is een uitstekende hulp bij het maken van mixers. Via de barstock-functie kan je aangeven welke ingrediënten je hebt en dan krijg je een aantal voorstellen van combinaties. Ook helpt deze app je met het samenstellen van een aankooplijstje en je kan er zelfs jouw eigen collectie en ingrediënten in bijhouden. Het is perfect om je lief te verrassen met een nieuwe ontdekking of om het gezellig te maken met vrienden.

 

cocktails DIY zomer app

 

Drinks and Cocktails

Drinks and Cocktails is een gemakkelijke en gratis app met cocktail- en drankrecepten. Je kan de lijst doorzoeken en zo nieuwe drankjes ontdekken. Of je kan naar een specifieke cocktail zoeken. Op een duidelijke manier wordt er uitgelegd hoe je een bepaald drankje maakt. Ook zie je meteen een fotootje van hoe de cocktail er uit zou moeten zien.

 

cocktails DIY app zomer

 

Mixology Drink & Cocktail Recipes

Cocktails maken met beperkte ingrediënten? Het kan met deze gratis app! Hier vind je meer dan duizend recepten terug. En, niet onbelangrijk, Mixology heeft een functie waardoor je kan aanvinken welke recepten je in huis hebt. Aan de hand van die ingrediënten krijg je een lijst van cocktails die jij kan maken.

 

cocktails app DIY zomer

 

What Cocktail?

Dankzij What Cocktail? ben jij perfect op de hoogte van alle cocktails zonder dat je eerst de barman moet overvallen met vragen. Je duidt aan in welke mood je bent en op wat voor een locatie je bent en de app stelt zelf een paar heerlijke cocktails voor. Maak komaf met die besluiteloosheid én maak indruk op je vrienden. Wat deze app nog beter maakt, is dat je meteen ook kan zien hoe jouw nieuwe favoriete cocktail gemaakt kan worden. ($1,99, dus ongeveer €1,45).

 

cocktails DIY zomer app

 

Drinks Master

Drinks Master is een gratis app met meer dan 12000 drankjes, cocktails, shots en niet-alcoholische dranken. Bij elk recept staat duidelijk hoeveel je van elk ingrediënt nodig hebt, hoe je het drankje klaarmaakt en in welke glazen je je creatie het beste serveert. Als extraatje kan je dankzij Drinks Master een lijst krijgen van alle recepten waarin jouw favoriete ingrediënt voorkomt!

 

cocktails app DIY

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '