Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Veer

Het is niet maagdelijk wit...

Dit is volgens kleurenexperten de perfecte kleur voor je slaapkamer

Je slaapkamer zou een baken van rust moeten zijn (behalve wanneer je de vier hoeken van je kamer ziet). Kleur speelt daarin een superbelangrijke rol (en het feit of je telefoon uitgeschakeld is).

'I'm blue'

Blauw zou de perfecte slaapkamerkleur zijn. Blauw staat voor kalmte, rust en sereniteit. Blauw kan een ruimte groter doen lijken. Uit een studie* blijkt ook dat mensen langer slapen in een blauwe slaapkamer.

 

blauw slaapkamer

Sfgirlbybay.com

 

'I have a blue house with a blue window'

Zo extreem moet je niet gaan. Je slaapkamer decoreren met drie verschillende tinten blauw kan al voor een relaxter gevoel zorgen. Je lakens mogen dan weer wit zijn, net zoals op hotel. Dat oogt frisser en lichter dan blauwe lakens.

 

Blauw licht

Blauw is dan wel perfect om je slaapkamer mee te decoreren, maar blauw licht is uit den boze. Blauw licht is het schijnsel dat geproduceerd wordt door digitale apparaten zoals jouw smartphone of tablet. Ook de meeste led-lampen stralen dit kunstmatige, koele licht uit. Voor een goede nachtrust zet je schermen die blauw licht verspreiden ten laatste twee uur voor het slapengaan uit. Geen WhastApp-berichtjes lezen in bed dus.

 

De cellen die lichtinformatie doorgeven aan onze hersenen zijn gevoelig voor blauw licht. Als je 's avonds teveel wordt blootgesteld aan blauw licht denkt je biologische klok dat het overdag is. Daarom kan je zo moeilijk slaap vatten als je ’s avonds laat nog mails leest op je laptop. Je hersenen zijn dan in ‘dagmodus’.

 
Bron: Sleepy
Lyrics: I'm Blue Da Ba De Da Ba Di, Eiffel 65
* 2013, studie doorTravelodge

 

Wie meer seks wil, moet de slaapkamer in een ander kleurtje schilderen.

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '