Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Cottonbro via Pexels

Vervul al je noden!

7 dingen die je kan doen om er een goedgevulde week van te maken

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Merk je dat je naast werken (voor school) en slapen nog bitter weinig doet tegenwoordig en soms wat de motivatie verliest? Wij maakten een handig schema voor een productieve week vol afwisseling. Het zijn telkens activiteiten gebaseerd op een school- of werkweek, dus je hoeft geen vakantie te hebben om er gebruik van te maken!


PS zorg dat je wel eerst je dagelijkse verplichtingen hebt afgewerkt. First work, then play!

Maandag: ga voor wat me-time.


Op maandag heb je vaak niet echt zin om nog veel te doen na een intense dag. #bluemonday, weet je wel. Kies daarom voor een rustig avondje voor jezelf, waarbij je een bad neemt, lekker muziekje oplegt en daarna in de zetel kruipt met een leuke film of serie en een lekkere snack.

Dinsdag: tijd voor wat frisse lucht.


Aangezien je gisteren de hele dag binnen hebt gewerkt of les gehad en daarna lekker binnen hebt gechild, is het nu tijd voor wat frisse lucht als je het ons vraagt! Ga wandelen met een vriend(in) en stop voor wat lekkers. Of doe een work-out buiten, zodat je ook nog eens je dosis sport hebt gehad voor deze week. Toch minder actief? Kies dan een leuk plekje uit en hou een avondpicknick. Nu het mooie weer op komst is, kan je eindelijk weer langer buiten vertoeven.

Woensdag: laat je creativiteit de vrije loop!


Heb je op woensdagnamiddag vrij? Of heb je in de avond enkele uurtjes tijd? Haal het kind in je naar boven en sla aan het knutselen, schrijf je gevoelens, wensen en dromen in een journal, leer een nieuwe hobby, doe iets leuks met je foto’s,... Wat je doet maakt niet uit, zolang het maar een creatieve bezigheid is!

Donderdag: tijd maken voor verplichtingen.


Ook al hou je je (school)werk en de orde van je slaapkamer dagelijks netjes bij, soms kan er ook weleens wat meer werk ontstaan. Las dus een productieve dag in waarop je je achterstallige werk inhaalt. Of dat nu je klusjes zijn thuis of je (huis)werk. Zo kan je straks zorgeloos aan het weekend beginnen!

Vrijdag: organiseer een reisje naar het buitenland.


En nee, dan bedoelen we niet echt een reis boeken naar Spanje of Frankrijk, maar gewoon een reis in eigen land. Of nog beter: in eigen huis, namelijk met een thema-avond! Tover je eigen stek met de gepaste versiering om in Mexico, Italië of Engeland. Zorg voor de juiste outfits, gepaste muziek, kies films uit die je aan dat land doen denken en zorg tenslotte nog voor een avondmaal vol specialiteiten uit de gekozen bestemming. Pret verzekerd!

Zaterdag: ga op date met een vriend(in) of je lief.


Zaterdag is de perfecte dag om een date te organiseren met je lief of je bestie. Quasi alles is open en je hebt de hele dag. Kies voor een uitstapje naar een museum of kunstexpo, ga een ijsje eten, ga shoppen (aangezien je niet samen mag winkelen, is het misschien leuk om er een spel van te maken en voor elkaar een outfit of cadeautjes te shoppen) of ga bijvoorbeeld een andere stad verkennen. Keuze genoeg!

Zondag = familiedag!


Nu je de hele week aan jezelf en je bestie/lief hebt gespendeerd, is het ook tijd om je familie de tijd te geven die ze verdient. Doe iets leuks met je ouders of ga op bezoek bij je grootouders, tante en nonkel of andere familieleden in de tuin.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '