Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
The CW Networj

Dan zouden Lili Reinhart en Cole Sprouse elkaar misschien nooit gevonden hebben!

Deze actrice speelde bijna de rol van Betty Cooper in ‘Riverdale’

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Niet alleen Katherine Langford maakte kans op de rol van Betty Cooper in ‘Riverdale‘. Blijkbaar werd er voor die rol in eerste instantie gedacht aan ‘The Chilling Adventures of Sabrina‘-actrice Kiernan Shipka. Whaaat?!


Als bepaalde dingen iets anders waren gelopen, hadden we misschien nooit Lili Reinhart aan het werk gezien als Betty Cooper. En dan was ze misschien niet samen geweest met Cole Sprouse! Er had namelijk een heel andere Betty kunnen zijn.

Iconisch


Nadat uitvoerend producent Roberto Aguirre-Sacasa Kiernan Shipka aan het werk had gezien in ‘Mad Men‘, wilde hij namelijk heel graag met haar samenwerken. Volgens hem was de actrice iconisch, en hij had haar dus zelfs even in zijn hoofd voor ‘Riverdale’. ‘Ik had zoiets van “oh, ik vraag me af of ze Betty zou spelen”‘, aldus Roberto.

‘The Chilling Adventures of Sabrina’


Maar zoals we weten ging de rol naar Lili Reinhart, die een perfecte Betty Cooper speelt. En gelukkig maar. Anders was Sprousehart er misschien nooit geweest! Kiernan kreeg dan weer de hoofdrol in de nieuwe serie ‘The Chilling Adventures of Sabrina‘, die vanaf 26 oktober op Netflix staat.

Toen de serie van The CW naar Netflix werd gebracht, zei castingverantwoordelijke David Rapaport volgens Roberto het volgende: ‘Dit is trouwens iets waarin Kiernan Shipka misschien wel geïnteresseerd is.’ Er was toen nog geen script, maar toen David die uitspraak deed, wist Roberto het. ‘Oké, zij is Sabrina. Ik schrijf dit voor Kiernan.’ Het is dus allemaal perfect uitgedraaid. Oef!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '