Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Wat ons zoal opviel? Gilles' ijzersterke geheugen, apostelenkennis en sexy Spaanse tongval.

‘De Mol’: een scherpe blik op aflevering 2

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online
We zijn nog steeds dag 3. Onhandige Ruth verschijnt, gevangen in menig Vlaams tv-scherm, ook in ónze huiskamer. Ruth heeft nog één kans om zichzelf mét 5000 euro weer in het spel te krijgen. Haar ticket to the bright side? De kentekenplaat ontrafelen van de Argentijnse auto waarin ze zich bevindt. De adder? Om te slagen moet Ruth de andere kandidaten persoonlijke informatie ontfutselen.

Opfrissing: de tien kandidaten in een notendop:

Bruno

Bruno

Bruno werkt in het dagelijkse leven als aannemer. In zijn vrije tijd gaat hij graag creatief aan de slag en bakt hij bijvoorbeeld potten. Hij is niet alleen nieuwsgierig, maar ook een echte levensgenieter.

Cathy

Cathy

Cathy heeft maar liefst drie universitaire diploma’s en ze heeft al heel de wereld rondgereisd. In Griekenland vond ze de liefde waar ze nu ook leeft en gelukkig getrouwd is.

Gilles

Gilles

Gilles was tijdens zijn jeugd een grote fan van het programma en het was een beetje zijn droom om ooit zelf te kunnen meedoen aan ‘De Mol’. Zijn levensmotto? Zoveel mogelijk ervaringen opdoen.

Hanne

Hanne

Net zoals Bruno is ook Hanne heel creatief. Zo tovert ze een prachtige portefeuille uit een versleten autoband. Verder organiseert ze vrijgezellenfeestjes en feestjes voor kinderen.

Stijn

Stijn

Stijn werkt als ingenieur en in zijn vrije tijd kan je op het voetbalveld terugvinden. De Benjamin van de groep wil niet alleen ervaringen opdoen, maar wil ook graag nieuwe mensen leren kennen.

 

DAG 3

 

Wat blijkt? Vijf onder hen willen Ruth niet helpen. De vier anderen willen Ruth wél helpen, maar Issabel en Gilles blijken Ruth het antwoord op hun persoonlijke vraag schuldig te blijven. Ruth gokt bijgevolg op twee foute kentekenplaten en krijgt een lading rode verf in het gezicht gebombardeerd. Een slappe 'sorry' weerklinkt door de walkietalkie. Zoals Bruno het onverbeterlijk verwoordde: Ruth is vertrokken met pek en veren.

 

ri

 

De winst? Min één Ruth. Wat ons opviel? Cathy (naarstig het hoofd schuddend), Thibaud, Manuella, Stijn en Marc die Ruth het portier liever niet zien openzwaaien. Thibaud die bij hoog en bij laag zweert dat Issabel over een nv woont, terwijl gans Vlaanderen ziet dat het een P.V.B.A. is. Gilles' aaibaarheidsfactor stijgt met de seconde.

 

DAG 4

 

Dag 4 breekt aan. Cathy komt met de staart tussen de benen ontbijt op bed brengen bij Gilles en Issabel, zonder succes. Lieve Cathy, vijgen na Pasen noemen wij dat.

 

re

Over tot de orde van de dag. Vandaag valt er 6500 euro te verdienen. De negen potentiële mollen moeten zich verdelen over twee bananenboten. Deze boten razen aan hoge snelheid over het water. De opdracht? Overstappen naar de andere boot. Geslaagd.

 

De winst? 6500 sneuries. Wat ons opviel? Marc die theatraal over de bananenboot glipt en een overduidelijk, haast pijnlijk wordend verschil tussen zij die over lijken gaan en zij die vooral plezier willen maken.

 

DAG 5

 

Zes van onze negen engeltjes vertrekken op bedevaart, kauwend op cocabladeren. De benodigdheden? Een stel ingesmeerde benen en een olifantengeheugen. Manuella gaat ook in deze aflevering tegen de vlakte en wordt aandoenlijk bijgestaan door Marc. Uiteindelijk ordent Gilles Jezus' – 'Dieje valt om de vijf botte van zijne sus' – Kruisweg op één fout na vlekkeloos. Bijna, maar nog niet helemaal, betekent in 'De Mol' helaas: opdracht gefaald.

 

li

Issabel, Hanne en Stijn krijgen als 'snuggere voetballers' diezelfde dag tien raadsels voorgeschoteld. Zeven geslaagde raadsels bezorgen hen zeven penalty's, waarvan Stijn er drie binnenknalt. Ook de bonuspenalty schopt hij succesvol in het net.

 

De winst van vandaag? 6000 euro, voornamelijk dankzij Stijn. Wat ons opviel? Gilles' ijzersterke geheugen, apostelenkennis en sexy Spaanse tongval en Cathy die hem desondanks op het foute spoor dreigt te zetten. We zijn slechts dag vijf, maar de achterdocht zet nu al een gigantische domper op de spelvreugde.

 

SPOILER ALERT!

 

We geven het toe. Langs onze zijde begint er al een onmiskenbare band te ontstaan met de kandidaten. En tóch zal er vandaag een tweede kandidaat vertrekken. Bruno, Cathy, Thibaud en Gilles krijgen respectievelijk groen licht. Buschauffeur Marc vliegt letterlijk weer naar huis.

 

Aflevering twee zit erop en laat ons achter met klamme handen, een stevige blos op de wangen en héél wat stof tot nadenken. Want wie o wie is godverdjol De Mol?

 

Tot volgende week!

 

 

Dit gebeurde er in aflevering 1.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '