Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

Hilarisch herkenbaar voor alle moedige treinreizigers.

Dit zijn de 11 meest irritante pendelaars

Herlinde Matthys

Alsof de eindeloze vertragingen bij de NMBS je treinreis nog niet genoeg verzieken, heb je ook nog eens pendelaars die je humeur verder onder nul doen zakken. Dit zijn de 11 meest irritante treinreizigers.


De trein nemen, is altijd een beetje een avontuur. Je weet nooit wanneer je precies zal aankomen en of je überhaupt wel op je bestemming raakt. De ervaren pendelaars onder ons die elke dag opnieuw dapper dat vervoermiddel kiezen, zijn het gewend om meerdere keren per week een Usain Bolt-waardig sprintje te trekken in de hoop hun aansluiting nog te halen.

Miserie


Echt vrolijk worden we niet van berichten als ‘De trein naar huppeldepup heeft 20 minuten vertraging’ of ‘De trein naar hier-en-daar is afgeschaft’. Eenmaal geïnstalleerd op die spuuglelijke leren zitbank is de miserie helaas nog niet voorbij, want dan worden we geconfronteerd met onze medependelaars, en die zijn – om het zacht uit te drukken – niet altijd even aangenaam. Wij selecteerden de 11 meest irritante treinreizigers die je ongetwijfeld al rechtover je aantrof tijdens een van je ritten.

1. De klever

Iedereen heeft zijn of haar personal bubble – lees: 20 centimeter rondom je – die vreemden best niet ‘binnendringen’. Als een medepassagier dus bijna op je schoot gaat zitten of helemaal tegen je aan plakt, kan je niet beloven dat je geen strategisch gemikte elleboogstoot uitdeelt. Sorry, not sorry!

2. De smakker

Geen tijd om ’s morgens te ontbijten? We begrijpen het volledig. Een goestingske onderweg naar huis is ook heel herkenbaar. Maar eet alsjeblieft met je mond dicht en zonder wansmakelijke geluiden te maken. We hoeven ook geen spatjes van je maaltijd op onze nieuwe broek en leftovers met een sterke geur open je beter ook niet in een overvolle wagon.

3. De staarder

Je voelt een paar ogen op je prikken, helaas niet van die knapperd die eerder naast je op het perron stond te wachten. Je kijkt even terug om te laten merken dat de persoon in kwestie betrapt is. (Hebben zijn ouders hem/haar/hen vroeger niet geleerd dat wijzen én staren onbeleefd is?!) Het is jammer genoeg een volhouder en de creep blijft je aangapen. Brrr!

4. De stinkerd

Iemand die in een bad parfum lijkt te zijn gevallen of net het omgekeerde: iemand die nog nooit van het woord ‘deodorant’ lijkt te hebben gehoord. Beiden zijn een no-go!

5. De snotteraar

Als je overbuur om de vijf seconden zijn neus snuit, 20 keer na elkaar niest of de ziel uit zijn lijf hoest, vrees je dat de bacteriën die nu een feestje bij hem houden, jou als volgende gastvrouw zullen uitkiezen. Hatsjoe!

6. De babbelaar

Je wil eigenlijk gewoon rustig naar buiten kijken, een boek lezen of verder werken, maar de persoon naast je denkt daar anders over. Hij begint zijn hele levensverhaal te vertellen of stelt tientallen vervelende vragen. Shut up!

7. De roeper

Meestal gaat het om groepjes uitgelaten schoolkinderen of enthousiaste tieners die zó luid praten dat je jezelf niet meer hoort denken. Blikjes en papiertjes vliegen in het rond en hun muziek staat harder dan die op de gemiddelde chirofuif. Plots lijkt een abonnement in eerste klas héél verleidelijk.

8. De slaper

Helaas niet de schone slaapster, maar de ‘ik leg mijn hoofd even neer op de schouder van een vreemde’-slaper. Bijzonder awkward en ontzettend vervelend. Nu gewoon hopen dat hij niet begint te snurken, of erger: te kwijlen!

9. De aso

Deze persoon vindt het duidelijk veel belangrijker dat zijn of haar tas een mooie zitplaats heeft dan dat jij en je vermoeide benen na een lange werkdag kunnen uitrusten. Even halt houden aan de bewuste stoel haalt vaak niks uit, want dan stoppen ze hun neus nog dieper in hun boek. Dat wordt dus weer een halfuur rechtstaan.

10. De beller

De telefoon lijkt aan zijn oorschelp te plakken en zijn aantal belminuten is blijkbaar eindeloos. Je hoort maar een halve conversatie, maar de persoon aan de andere kant van de lijn moet zowat doof zijn, want de beller roept voor de hele trein.

11. De lomperik

Een koffer tegen je teen, een elleboog in je zij of een rugzak tegen je hoofd. Sommige mensen vergeten dat er nog meer mensen op de trein zitten en dat we niet gemaakt zijn van beton. Auw!Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '