Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

De 10 leukste fotoapps

Een fotofiltertje dat je benen bruiner maakt, een effectje waarbij het lijkt alsof de zon schijnt en misschien nog even die frietjes zo positioneren dat echt iedereen zin krijgt in wat jij aan het eten bent. Schuldig? Check dan zeker deze gratis fotoapps die je foto’s nog leuker maken dan ze al zijn. Te downloaden voor zowel Android als iOS.

Instagram

Instagram is dé klassieker op het vlak van fotoapps. Rechthoekige foto’s met mooie kadertjes en speciale filtertjes die je benen nét iets bruiner maken dan ze echt zijn, je vindt het allemaal in deze app. Makkelijk voor fotoleken!

 

Strudel

Strudel verzamelt foto’s van jou en je vrienden en plaatst ze automatisch in online mapjes. Zo kan je foto’s delen met een geselecteerde groep vrienden. Handig wanneer niet iedereen ze mag zien... Zo weten je ouders niet wat jij vrijdagavond hebt uitgespookt. En weet jij het weer wel.

 

Retrica

Dit is dé app voor mensen die zot zijn van vintage kleren en de jaren vijftig. Met 80 verschillende filters kan je foto's omtoveren van alledaags naar zwoel en sexy. Zo lijkt het meteen alsof je bent gaan feesten in 1956, niet in 2014.

 

Animal Face

Altijd het gevoel gehad dat je meer dier dan mens was, jij tijger? Met deze app kan je dierenkoppen over je eigen hoofd plakken. Beestiger dan een gewone selfie.

 

Scoopshot

Ooit de ambitie gehad om je foto’s te publiceren? Met deze app kan dat, want Scoopshot is steeds op zoek naar talent. Wie weet, misschien is jouw foto net wat ze zoeken. Makkelijk om een beetje geld te verdienen, want voor elke gebruikte foto word je betaald.

 

Cat Snaps

Kattenselfies zijn cool. Maar hoe leer je je kat om zelf foto’s te nemen? Simpel, je laat je kat een muisspelletje spelen op jouw smartphone. Wanneer je kat met een pootje op de muis tikt, wordt er een foto getrokken. Hilarische beelden verzekerd!

 

Sketch Guru

Zijn jouw tekenkunsten vergelijkbaar met die van een driejarige? Sketch Guru brengt de oplossing door foto's om te zetten in een potloodtekening. Zwart-wit, kleuren, aquarel... Keuze genoeg om je vrienden te verbluffen met je zogezegde tekentalent.

 

Moldiv

Kan je niet kiezen welke foto’s je online wil zetten? Maak dan een old-school collage met Moldiv. Zo moet je niet knippen en plakken, en hangen je vingers niet vol met lijm.

 

Flipagram

Te lui om door foto’s te scrollen? Maak dan een videoverhaal. De volgorde van de foto’s, het tempo en de muziek kies je zelf. Een fotoboekje dus waar je zelfs niet door hoeft te bladeren, mét muziek op de achtergrond.

 

Photo Booth

Met deze app heb je een eigen fotohokje in huis. Je kan drie foto's na elkaar nemen, er daarna nog een filter opzetten en uiteindelijk je eigen fotostrip bewonderen. Tijd voor een gekke-bekken-fotoshoot met je kat of een duck face met je bestie. Drie keer na elkaar.

 

Heb je nog niet genoeg apps op jouw smartphone? Bekijk dan de 5 beste beautyapps of de top 10 gezondheidsapps. Vergeet ook zeker niet de Flairapp te downloaden!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '