Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Een protestsong tegen Donald Trump

BREAKING: Gorillaz lanceert eerste videoclip in 6 jaar!

De fanpagina's van de Britse band Gorillaz waren al erg lang aan het teasen, maar nu is het eindelijk zover: de band lanceert haar eerste videoclip in 6 jaar. 'Hallelujah Money' heet het nieuwe nummer, en is een niet bepaald subtiele verwijzing naar Trumps nakende presidentschap.

De clip is een voorproevertje op het nieuwe album, dat even geleden werd aangekondigd door de oprichters van de band, Damon Albarn (de stem van 2D) en Jamie Hewlett (de tekenaar en bedenker van de personages).

 

'Hallelujah Money' is gemaakt in samenwerking met de magistrale dichter en componist Benjamin Clementine, en verkent de wisselwerking tussen macht, corruptie en compassie. Het is een onsubtiele steek naar de president-elect Donald Trump, die morgen officieel toetreedt als president van de VS.

 

De apocalyptische videoclip is doorspekt met fragmenten uit de politieke dystopie 'Animal Farm', beelden van de Ku Klux Klan (de racistische vereniging wiens voormalige leider openlijk haar steun uitspreekt voor Donald Trump), en... Spongebob? Très trippy.

 

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '