Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© HBO

De HBO-miniserie is geïnspireerd op de film 'Skate Kitchen'.

7 redenen waarom je ‘Betty’, de tienerserie over skatergirls, wil zien

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Wie geen idee heeft welke serie als volgt te kijken: de HBO-miniserie ‘Betty’, geïnspireerd op de film ‘Skate Kitchen’, staat vanaf dit weekend op Telenet Play en Play More. Als de trailer je nog niet genoeg overtuigd had, kunnen deze 7 redenen je misschien wel over de streep trekken.

1. De reeks bevat maatschappelijke thema’s die van belang zijn


Seksueel misbruik, drugs, racisme, feminisme, seksuele geaardheid, victim blaming... Deze maatschappelijke thema’s en meer komen in ‘Betty’ op een interessante, maar toegankelijke manier aan bod.

2. Het is ook fun om naar te kijken


Ook al vormen de maatschappelijke thema’s de rode draad doorheen de HBO-komedie is ‘Betty’ gewoon fun om naar te kijken. Je krijgt zin om te leren skaten, met je vriendinnen te chillen, jezelf een coole make-over te geven en zelfs een trip naar New York te boeken (van zodra het weer kan/mag).

3. De hoofdpersonages zijn één voor één kleurrijke, jonge vrouwen om naar op te kijken


Je ziet hoe de hoofdpersonages elk met hun eigen situatie omgaan en zich er op een of andere manier doorslaan. Soms in hun eentje, soms met de hulp van hun (nieuwe) vriendinnen.

4. De actrices zetten steengoede acteerprestaties neer


Als je hen aan het werk ziet, zou je niet denken dat de actrices nog maar zo weinig ervaring in de acteerbusiness hebben. Voor ‘Betty’ speelden ze enkel nog maar in ‘Skate Kitchen‘ en (met uitzondering van Moonbear) in de kortfilm ‘That One Day‘.

5. Het is een miniserie met korte afleveringen


Heb je weinig tijd om een hele serie te bingewatchen of heb je momenteel geen zin om een reeks met afleveringen van een uur te bekijken? Dan is ‘Betty’ perfect voor jou. De miniserie bevat zes delen van slechts een halfuur, waardoor je de komedie in amper drie uur kan uit hebben.

6. Wie ‘Skate Kitchen’ goed vond, zal ook fan zijn van ‘Betty’


Wie de film ‘Skate Kitchen‘ heeft gezien, zal ongetwijfeld ook genieten van de miniserie die op de skatekomedie geïnspireerd is. Opnieuw spelen Dede Lovelace, Moonbear, Nina Moran, Ajani Russell en Rachelle Vinberg in ‘Betty’ de personages die ze in de film uit 2018 vertolkten. Heb je ook de film nog niet gezien? Dan hebben we goed nieuws, want die is vanaf 28 mei beschikbaar op Telenet Play en Play More.

7. De serie laat zien dat skaten ook voor vrouwen is


De meiden hebben één doel: met zoveel mogelijk vrouwen samen skaten in een stad waar de skatewereld door mannen gedomineerd wordt. In dat laatste willen zij verandering in brengen.

‘Betty’ is vanaf 2 mei 2020 te zien op Telenet Play en Play More. Bekijk hier alvast de trailer voor de miniserie.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '