Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Vind je Khaleesi écht een mooie naam? Of ben je vooral geïntrigeerd door hoe Emilia Clarke de Mother of Dragons neerzet?

De 6 babynamen waarvan ouders achteraf gegarandeerd spijt krijgen

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist
Jouw shortlist van té schattige babynamen begint eindelijk vorm te krijgen. Maar voor je definitief de knoop doorhakt, check je misschien het best eerst dit lijstje om er zeker van te zijn dat je favoriet niet onder de categorie valt van ‘babynamen waar je ooit spijt van zal krijgen’.


 

Namen uit een bepaalde culturele tijdsgeest


In 2003 kwam de Italiaanse cultfilm ‘La meglio gioventù’ uit. Dertien jaar later is Matteo, naar het getroebleerde personage, een vaakgehoorde naam op menig Vlaamse speelplaats.

Dan mag je een naam nog zo mooi vinden, denk toch maar best twee keer na voor je je kind naar je favoriete tv- of filmpersonage vernoemt. Vind je Khaleesi echt een mooie naam? Of ben je vooral geïntrigeerd door hoe Emilia Clarke de Mother of Dragons neerzet?

via GIPHY

Namen die vandaag populair zijn


Geen inspiratie voor een leuke babynaam? Whatever you do, ga niét naar de website van Kind & Gezin waar je de top 10 van meest populaire Vlaamse namen van het jaar kan raadplegen. Je wil toch niet dat je kind binnen vijf jaar in de klas zit met nog zes andere Emma’s of Finns?


via GIPHY

Namen waarvan je familie wil dat je ze kiest


Sommige ouders in spe durven al eens een Google doc met potentiële babynamen te delen met hun familie (yep, óók de schoonouders). Voor je ’t weet, stellen ze hun veto en pushen ze je om je kind naar hén te noemen: ‘Mark Junior, dat klinkt nog wel, niet?’. Ons advies: hou het selecteren van een naam iets tussen jou en je partner.

via GIPHY

Namen die niet passen bij het karakter van je kind


Je gaf je dochter de stoere naam Roxy, maar achteraf bleek ze toch meer een Isabella? No worries, je volgde je intuïtie voor een reden en laten we eerlijk zijn, kinderen veranderen constant. Misschien vindt ze haar naam wel leuker naarmate ze ouder wordt.


via GIPHY

Namen die je (al te) makkelijk kan afkorten


Dan kies je voor een naam als James – nee, niet omdat je fan bent van 007, maar gewoon omdat je het een mooie naam vindt – en voor je ’t weet noemt iedereen je kind Jaimie, Jim of – gruwel – Jimmy. Let op met namen die makkelijk om te dopen zijn tot een nickname. Vaak is die niet zo flatterend en kan het je kind achtervolgen van de speelplaats tot op kantoor.

via GIPHY

Namen die moeilijk uit te spreken zijn


We snappen het, je wou een originele naam waarmee je kind opvalt in de massa. Maar elke keer iemand zijn of haar naam verkeerd zegt of jou moet vragen hoe je ‘m nu ook alweer uitspreekt (‘Is het nu Aa-lie-yah of Aa-la-yah?’), gaan je tenen krullen.

Onze tip? Leer je zoon of dochter een simpele manier om anderen uit te leggen hoe je zijn of haar naam correct uitspreekt (‘Aaliyah, zoals in Mamma Mia’) zodat mensen het voor eens en altijd onthouden. Uniek zijn, is nu eenmaal niet makkelijk.


via GIPHY


Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '