Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Wedden dat je er dubbel zo hard van geniet?

11 activiteiten die je helemaal in je eentje kan doen deze vakantie

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

De zomervakantie is hét moment om tijd te spenderen met je vrienden en familie. Probeer in augustus toch ook wat tijd te maken voor jezelf. Wij hebben 11 activiteiten opgelijst die je perfect in je eentje kan doen. Wedden dat je er dubbel zo hard van geniet?

1. Bezoek een museum


Een museumbezoek kan je met twee doen, maar dat kan ook perfect alleen. In je eentje is misschien zelfs beter, want dan is er niemand die je concentratie verstoort met zijn/haar gebabbel. Zo kan je je volledig concentreren op de interessante kunstwerken.

2. Ga op verkenning in een stad


Of het nu je eigen stad is of een andere stad, toerist spelen in eigen land is echt fantastisch. Je komt op plekken waar je anders niet zou komen en kan de mooiste foto’s nemen.

3. Lees een boek in een park


Waarom zou je thuis een boek lezen als je dat ook gezellig buiten in een park kan doen? Neem een picknickdeken en snacks mee en je namiddag is gevuld met me-time.

4. Ga naar de bioscoop


Zielig genoemd worden omdat je in je eentje naar de bioscoop gaat, is verleden tijd. Meer en meer mensen doen het. En waarom ook niet? Je kan zelf de film kiezen en er is niemand die commentaar kan geven op die grote bak popcorn waar je jezelf op trakteert.

5. Snuister in alle winkels, groot en klein


Hoe leuk shoppen met vriendinnen ook is, het kan ook heel vervelend zijn. Je hebt nooit genoeg tijd om alle winkels te bezoeken, omdat zij teveel treuzelen. Je laat tijdens het passen ook je mening teveel afhangen van die van hen. Ga dus gewoon eens in je eentje shoppen. Trek er een hele dag voor uit zodat je in alle ketens én boetiekjes kan snuisteren.

6. Volg een workshop


Heb je altijd al iets nieuws willen leren? Dan is dit het moment! Leer koken, pottenbakken, bloemschikken, fotograferen... Doe gewoon iets wat jij héél graag wilt kunnen.

7. Ga wandelen met (asiel)hondjes


Je gaat niet alleen om met superschattige beestjes, maar je verricht ook nog eens een goede daad. Dubbel win! Opgelet: bij dierenasielen is het pas vanaf een bepaalde leeftijd toegestaan om met een hond te wandelen. Ben je te jong? Dan is het een leuk alternatief om de hond van je buren/familie uit te laten.

8. Regel een verwendagje voor jezelf


Nagelverzorging, massage, dagje in een privéwellness... Het zijn maar enkele voorbeelden hoe je een verwendagje voor jezelf in elkaar kan flansen. Heb je een beperkt budget? Dan kan je perfect een spa at home creëren. Haal nieuwe nagellakken in huis, laat een warm bad lopen, neem een voetbad... Alles is goed, zolang je jezelf maar verwent.

9. Ga zonnebaden aan het strand


Is het mooi weer? Trek dan je bikini aan en rep je naar het dichtstbijzijnde strand. Woon je te ver van de kust? Gelukkig zijn er genoeg alternatieven waar je kan chillen aan het water. Vergeet de zonnecrème niet!

10. Trakteer jezelf


Er is niets dat zo goed smaakt als een hapje en een drankje getrakteerd door jezelf. Kijk eventueel een aflevering van je favoriete serie op Netflix of begin aan een goed boek. Zo ben je wel even zoet.

11. Ga sporten


Last but not least: ga helemaal solo sporten! Fitnessen, zwemmen, lopen... Het zijn allemaal activiteiten die je gerust in je eentje kan doen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '