Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Winx Club/Getty

Wanneer de young adult-serie, getiteld 'Fate: The Winx Saga', op Netflix zal staan, is nog niet duidelijk.

OMG: deze acteurs en actrices zijn gecast in de magische live-actionremake van ‘Winx Club’

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

We hebben goed nieuws voor wie vroeger fan was van de animatieserie ‘Winx Club’. Netflix komt namelijk met een live-actionremake. Ook wie het programma niet kent, maar houdt van tienerseries met badass meiden en magie zullen van ‘Fate: The Winx Saga’ houden. Zeker nu we weten dat ‘Chilling Adventures of Sabrina’-actrice Abigail Cowen de hoofdrol speelt!


Wie geboren is in de jaren 90 of later zal de originele ‘Winx Club‘ vast nog kennen. De Italiaanse animatieserie volgt de levens van zes feeën: Bloom, Stella, Flora, Layla (Aisha), Musa en Tecna. Zij studeren samen aan de magische kostschool Alfea in de Otherworld. Daar moeten ze hun krachten leren beheersen terwijl ze omgaan met liefde, rivaliteit en monsters die hun bestaan bedreigen.

Abigail Cowen als Bloom


In maart 2018 kondigde Netflix aan dat ze de animatiereeks nieuw leven zouden inblazen. Nu is zonet aangekondigd welke acteurs welke rollen zullen vertolken in de live-actionremake ‘Fate: The Winx Saga‘. ‘The Vampire Diaries’-producer Brian Young zal de young adult-serie produceren. Niemand minder dan ‘Chilling Adventures of Sabrina’-actrice Abigail ‘Dorcas’ Cowen zal de rol van Bloom op zich nemen. Een doodnormaal meisje, tot ze ontdekt dat ze magische krachten heeft.

De andere feeën worden gespeeld door Hannah van der Westhuysen als Stella, Eliot Salt als Terra, Precious Mustapha als Aisha, Elisha Applebaum als Musa en Sadie Soverall als Beatrix, Freddie Thorp als Riven, Danny Griffin als Sky, Theo Graham als Dane en Jacob Dudman als Sam. De cast is momenteel aan het filmen in Ierland.

Geen Flora en Tecna


Terwijl veel fans blij zijn met het nieuws, is er ook heel wat commentaar gekomen op de aankondiging van de cast. Zo zouden Flora en Tecna helemaal niet te zien zijn in de remake. Hopelijk zien we ze in het tweede seizoen als dat er komt? Netflix heeft voor Musa ook een blanke actrice gecast, terwijl het personage in de tekenfilmversie van Aziatische origine is.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

In 2016 lanceerde Netflix ook al twee seizoenen van de ‘Winx Club’-spin-off ‘World of Winx’. Wanneer en of de live-actionremake in ons land te zien zal zijn, is nog niet helemaal duidelijk. Het eerste seizoen zou uit zes afleveringen bestaan.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '