Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Belga Image

Ter ere van hun 20ste verjaardag komt de Britse popgroep weer samen.

90s popgroep Steps brengt een comebackalbum uit én gaat op tournee

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist
Geweldig nieuws om 2017 mee te beginnen: na Aqua, komt nu ook Steps weer samen. De Britse popgroep die hoge toppen scheerde in de jaren 90 brengt dit jaar nog een comebackalbum uit én gaat op tournee. Woehoe! 

Rewind naar 1997: '5, 6, 7, 8', de debuutsingle van de nieuwe popgroep Steps is een schot in de roos. Het techno-linedance-nummer haalt over heel de wereld de hitlijsten en zet Claire Richards, Faye Tozer, Lisa Scott-Lee, Ian 'H' Watkins en Lee Latchford-Evans meteen op de muzikale kaart. 

 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

 

Split wegens 'creatieve meningsverschillen'

Later volgen er nog meer hits zoals 'Last Thing on My Mind' (een cover van Bananarama), 'One for Sorrow', 'Heartbeat' en 'Tragedy' (een cover van de Bee Gees). In drie jaar tijd brengt Steps drie albums uit (in 98, 99 en 00). In 2001 gaat de groep wegens 'creatieve meningsverschillen' uit elkaar. 

 

Elf jaar na de split komen de bandleden opnieuw samen en vertrekken ze op tournee (die in een mum van tijd uitverkocht is). In datzelfde jaar nemen ze ook een kerstalbum op, 'Light Up the World'.

 

 

Sindsdien was het opvallend stil rond de groep, maar ter ere van hun twintigste verjaardag maken ze hun comeback. In 2017 zullen Claire, Faye, Lisa, H en Lee niet alleen een nieuw album uitbrengen, ze zullen ook weer op tournee gaan. Het album wordt verwacht rond de zomer. We can't wait! 

 

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '