Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

6. Niet eten voordat je de perfecte food pic hebt

9 dingen die je echt niet meer moet doen op social media

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Social media is niet meer weg te denken uit ons leven. We zijn er op een of andere manier verslaafd aan. De ene alleen wat meer dan de andere. Maar één ding hebben we allemaal gemeen met elkaar: we posten vaak dingen op Instagram, Snapchat en Facebook gewoon om goedkeuring en bevestiging te krijgen van anderen. En hoewel je die bevestiging vaak wel krijgt, word je er écht niet gelukkiger van. Trust us. Dit social media-gedrag zouden we dit jaar dan ook allemaal moeten vermijden.

1. Vriendschapsverzoeken accepteren van mensen die je niet kent


Het is misschien leuk en spannend om een nieuw vriendschapsverzoek te krijgen, maar dat wil niet zeggen dat je het daarom ook moet accepteren. Waarom zou je bevriend moeten zijn met hen? Als iemand die je helemaal niet kent je een vriendschapsverzoek stuurt, accepteer je dat dus beter niet. Facebook-accounts zijn privé voor een reden. Niet iedereen heeft het recht om je persoonlijke informatie, foto’s en berichten te bekijken. Je weet nooit wat ze met die info doen! Op straat ga je toch ook niet je hele leven gaan vertellen aan wildvreemden? Exactly.

2. Selfies extreem bewerken


Natuurlijk mag je een coole filter gebruiken of eens die ene dikke puist wegwerken als je je daar niet goed over voelt. Maar ga please niet je hele gezicht gaan bewerken of je tanden witter maken, omdat je op die ene celeb wilt lijken. Draag ook geen kilo’s make-up, zodat je er ‘beter’ uitziet... Wees gewoon jezelf, want je bent mooi zoals je bent! Als je mensen ontmoet in real life kan je de imperfecties die je bij jezelf ziet ook niet wegwerken, dus doe dat ook niet op social media. Als je er helemaal anders uitziet dan op je profiel zullen mensen zich vragen stellen en misschien zelfs roddelen over je. Iedereen moet je accepteren hoe je echt bent, maar dan moet jij eerst jezelf accepteren.

3. Vragen om likes of follows


Je vriendinnen of andere Instagrammers vragen om je nieuwe foto te liken of om je terug te volgen is echt not done. Heb je niet liever likes omdat volgers je foto leuk en origineel vinden? En heb je niet liever followers die je volgen omdat ze vinden dat je een cool profiel hebt? Je haalt er veel meer voldoening uit als je populariteit ook oprecht is.

4. Foto’s verwijderen die niet veel likes kregen


Je vond de foto leuk toen je hem postte, want anders zou je hem er nooit opgezet hebben. Dus waarom zouden de likes van anderen je mening veranderen? Meningen verschillen nu eenmaal. De reden om een foto online te plaatsen, mag enkel en alleen zijn, omdat jij hem mooi genoeg en het waard vindt om te delen! Zie je profiel meer als een verzameling van herinneringen voor jezelf dan als een bron van bevestiging.

5. ‘Leuke’ dingen doen tegen je zin om een coole story te hebben


Als je echt geen zin hebt om buiten te komen, doe dat dan ook niet! Je hoeft geen dingen te doen tegen je zin omdat je erbij wil horen en te tonen dat je een leven hebt. Er is niets mis met gewoon een avondje thuis te blijven om te knuffelen met je kat. En trouwens, schattige diertjes zijn véééél leuker dan tipsy tieners!

6. Niet eten voordat je de perfecte food pic hebt


Wanneer je effectief aan je eten kan beginnen, is het al koud. Wacht niet met eten gewoon zodat je de perfect food pic kan nemen. It’s not worth it! Wat is belangrijker: likes of lekker warm eten?!

7. Sporten om coole work-outfoto’s te maken voor Instagram


Again, net als gezond eten, moet je sporten voor jezelf doen en omdat je het leuk vindt! Niet zodat je ermee kan opscheppen op social media en coole work-outfoto’s en -video’s kan maken.

8. Zoveel mogelijk hashtags onder je foto zetten


...zodat je veel likes krijgt. Maar zoals we al zeiden in puntje 3: als je erom moet vragen of trucjes moet gebruiken om likes en follows te krijgen, geeft dat niet hetzelfde gevoel. Als die vind-ik-leuks en volgers echt zijn, haal je er veel meer voldoening uit! Die likes zijn niet echt en al die hashtags zijn gewoon niet zo mooi onder je perfect picture. Beperk het tot een vijftal hashtags die écht iets over je foto zeggen.

9. Veel kleren kopen, zodat je veel verschillende #ootd-foto’s kan posten


Als het enige waar je aan kan denken tijdens het shoppen is hoe goed het wel niet zou staan op je feed, is dat geen goed teken. Je moet kleren kopen én dragen, omdat je ze mooi vindt en je er goed in voelt! Niet omdat het mooi staat op je profiel of omdat anderen jaloers zullen zijn! Het is onmogelijk om elke dag een andere outfit te dragen, zeker als tiener. Het is geen schaamte om twee keer dezelfde kleren te dragen! No shame meer, dus!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '