Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Belga

Nu zal je het niet meer kunnen vergeten!

8 dingen die je vergeet mee te tellen tijdens het plannen van je trouwfeest

Als je je trouwfeest gaat plannen, zijn er heel veel dingen waar je rekening mee moet houden. De locatie, de catering, je jurk... noem maar op. Andere, minder voor de hand liggende zaken kan je dan zomaar over het hoofd zien. Tot nu! Wij lijsten voor jou de 9 kosten op die het vaakst worden vergeten bij een trouwfeest. 

1. Je beauty-routine voor het trouwfeest

 

Dan bedoelen we niet je manicure de dag ervoor, maar de andere dingen die je sowieso ook nog zal doen. Je haar laten bijkleuren, een paar keer zonnebanken, eventueel nog wat gaan sporten. In de aanloop van je grote dag wil je die dingen in je routine ook niet laten vallen. 

 

 

via GIPHY

 

 

2. Eten voor de bruidsmeisje

 

Je vriendinnen zijn waarschijnlijk de hele dag bij je, terwijl jij je klaarmaakt. Het is dus belangrijk dat je ervoor zorgt dat zij ook iets te eten krijgen, zodat ze niet flauwvallen terwijl jij je geloftes aan het afleggen bent. Voorzie wat belegde broodjes en eventueel zelfs wat champagne, zo komen jullie al helemaal in de juiste sfeer. 

 

 

via GIPHY

 

 

3. Een hotelkamer voor de avond voor de bruiloft

 

Volgens de traditie mag je partner je niet zien de avond voor de bruiloft, en al helemaal niet in je trouwjurk. Als jullie al samenwonen, zal een van de twee dus een nachtje in een hotel moeten overnachten de nacht voor jullie elkaar het jawoord geven. 

 

 

via GIPHY

 

 

4. Een hotelkamer voor de avond van jullie bruiloft

 

Tenzij jullie feest om de hoek is, hebben jullie waarschijnlijk echt geen zin om na het feest nog naar huis te gaan. Een hotelkamer boeken is daarom ook voor ná het feest verstandig. Als je dan nog een klein beetje bijbetaalt, hebben jullie een luxekamer waarmee jullie de huwelijksnacht fantastisch kunnen inzetten

 

 

via GIPHY

 

 

5. Transport

 

Tijdens de dag zal er heel wat volk vervoerd moeten worden. Naar de kerk, naar de receptie, naar het feest... Het handigste is dus dat je voor de mensen die voor alles zijn uitgenodigd, het nodige vervoer voorziet. Of je nu kiest voor een stoet met oldtimers of gewoon een bus, dat is toch een vrij grote kostenpost die er nog bij komt. 

 

 

via GIPHY

 

 

6. Een cadeau voor je ouders

 

De kans is groot dat je ouders en schoonouders heel wat helpen bij het organiseren van je feest. Ook al je bridezillamomenten hebben zij moeten meemaken. Het minste wat je dan kan doen om ze te bedanken, is ze een cadeautje geven om je appreciatie uit te drukken. 

 

 

via GIPHY

 

 

7. Eten voor de DJ's, geluidsmensen... 

 

Dat zijn de mensen die ervoor zorgen dat je avondfeest een succes wordt. Als je daar bij de catering op voorhand geen rekening mee hebt gehouden, is de kans groot dat je daar achteraf nog voor zal moeten betalen. 

 

 

via GIPHY

 

 

8. Onvoorziene omstandigheden

 

De kans is groot dat er last minute nog een paar dingen opduiken die je niet had kunnen voorzien. Het regent, dus moeten er paraplu's zijn, of je hebt nog nieuw ondergoed nodig voor onder je trouwjurk... Het handigste is dat je voor die kosten nog een klein potje opzijzet, zodat je daar zeker niet mee in de problemen komt. 

 

 

via GIPHY

 

 

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '