Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
The CW

Het derde seizoen is vandaag officieel van start gegaan. Opgelet, spoiler alert!

Dit zijn de 7 meest zenuwslopende momenten in de nieuwste ‘Riverdale’-aflevering

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Riverdale‘ is officieel weer begonnen op Netflix. En de eerste aflevering van het derde seizoen zit meteen al vol zenuwslopende momenten die niet veel goeds voorspellen voor de rest van de serie. Razend benieuwd waarover we het hebben? Lees dan zeker verder, want wij zetten de 7 meest shocking momenten op een rijtje.


Opgelet, spoiler alert!

1. Archie Andrews wordt afgeschilderd als koelbloedige moordenaar 


Drie maanden na Archies arrestatie voor de moord op Cassidy komt de jury samen om een beslissing te nemen over zijn toekomst. De aanklager somt zijn fouten uit het verleden op en zegt dat hij een koelbloedige moordenaar is.

2. Fred Andrews slaat Hiram Lodge met zijn vuist in zijn gezicht


Archies zaak wordt voor Labour Day een weekend on hold gezet terwijl de jury overlegd. Hij is dus nog even een vrij man. Wanneer hij met zijn familie en vrienden de gerechtszaal verlaat, wenst Hiram met een grijns op zijn gezicht hem een fijn weekend toe. Dus trakteert Fred hem op een vuist in zijn gezicht. Zijn verdiende loon!

3. Archie laat een Serpent-tattoo zetten door FP Jones


De kans zit erin dat Archie naar de jeugdgevangenis moet na zijn proces. Tijdens zijn misschien laatste dagen als vrij man laat hij een Serpent-tattoo zetten door FP. Volgens Jughead moet hij de andere Serpents opzoeken die bij hem zitten en zullen ze hem dankzij de tattoo beschermen.

4. Cheryl Blossom schiet een Ghoulie in de schouder met pijl en boog


De Ghoulies hebben de Serpent-hond Hot Dog ontvoert, dus haalt Jughead hem samen met Betty, Cheryl, Toni, Sweet Pea en Fangs terug. Maar het blijkt een val te zijn van Penny Peabody en de andere Ghoulies. Ze is er namelijk niet mee gediend dat Jug de hele zomer spionnen heeft gestuurd om hen in de gaten te houden. Net wanneer hij Hot Dog wil meenemen, eist Penny zijn Serpent-jas. Die wil hij geven op voorwaarde dat de Ghoulies uit de noordzijde wegblijven. Leider Malachai zegt dat hij niets te eisen heeft en stapt dreigend op Jug af. Net op dat moment schiet Cheryl een pijl is Malachais schouder. De volgende pijl moet ze tussen Penny’s ogen richten. En ze mist nooit. Gelukkig trekken de Ghoulies zich terug, maar ze bestempelen meteen ook de noordzijde als ideale prooi. Dit krijgt dus sowieso nog een staartje!

5. Archie gaat akkoord met een deal en pleit schuldig voor de moord op Cassidy


De jury wordt het maar niet eens of Archie schuldig is aan moord of niet. Het is zes tegen zes en dat zal volgens de woordvoerder niet veranderen. De rechter moet het als procedurefout bestempelen en dus moeten ze het hele proces opnieuw doen. In plaats daarvan biedt de tegenpartij een deal aan waarbij Archie niet naar de gevangenis moet, maar wel twee jaar naar een jeugdinstelling. Die deal neemt hij aan door schuldig te pleiten. Hij wil zijn familie en vrienden niet weer door het hele proces laten gaan. Arme Archie!

6. Jughead Jones vindt twee jongens aan een altaar 


Jughead vindt een stuk papier in zijn trailer dat leidt naar het bos. Daar treft hij twee halfnaakte tienerjongens Dilton Doiley en Ben bewusteloos voor een soort altaar aan. In hun rug zijn drie symbolen gekerfd. Opeens begint Ben te schuimbekken. ‘Riverdale’ heeft opeens wel een héél creepy kantje gekregen. We zijn benieuwd hoe dat verder zal gaan!

7. Betty Cooper ziet de tweeling zweven boven een kampvuur en krijgt een soort beroerte


Midden in de nacht treft Betty haar moeder en zus in de tuin aan bij een kampvuur en ziet ze hen de tweeling de lucht insteken boven het vuur. Ze laten de baby’s vallen, maar opeens zweven ze in de lucht! Heeft Betty zich dat ingebeeld of komen er opeens heksen voor in ‘Riverdale’?! Seconden daarna valt Betty neer op de grond en krijgt ze een soort beroerte. Brrr!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '