Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Ja, je moet je kat ook insmeren met zonnecrème.

5 interessante weetjes uit het boek ‘Beestig: 100 dingen die je moet weten over je kat’

Katten zijn mysterieuze wezentjes die hun eigen wil hebben. Vaak is het dan ook moeilijk om ze te doorgronden, maar het boek ‘Beestig: 100 dingen die je moet weten over je kat’ heeft alvast een poging ondernomen. Zo zetten ze verschillende weetjes op een rijtje, en wij hebben er enkele voor jullie uitgezocht.

1. Waarom drinkt mijn kat uit de kraan?


Katten hebben een instinctieve voorkeur voor stromend water, omdat het leuker én schoner is. Ook zet je hun eet- en drinkbakken beter niet naast elkaar. In het wild zou een kat namelijk nooit zijn prooi naast water opeten.

2. Moet ik mijn kat insmeren tegen de zon?


Ook je kat moet soms worden ingesmeerd, want ze kan verbranden in de zon. Sommige lichaamsdelen, zoals de oren, zijn minder behaard en verbranden snel. Opgelet: koop wel een zonnebrandcrème die speciaal bedoel is voor dieren. In de menselijke variant zitten ingrediënten die toxisch zijn voor jouw viervoeter.

3. Waarom melktrappelen katten?


Als je kat op je schoot komt melktrappelen, is dat een teken dat ze tevreden is. Heel jonge kittens doen dat ook bij hun moeder om de melkproductie te stimuleren.

4. Waarom zitten katten graag in kartonnen dozen?


Een doos geeft katten een beschermend gevoel. Het is bovendien wetenschappelijk bewezen dat de toegang tot een kartonnen doos de concentratie van stresshormonen doet verlagen. Karton is daarnaast ook een goede warmte-isolator. Daardoor verliest je kat dus minder lichaamswarmte en is de doos dus een gezellig warm nestje.

5. Wat zijn de meest gebruikte kattennamen?


Heb je een gebrek aan inspiratie? In België zijn de vijf meest gekozen kattennamen: Minou(s), Tom(my), Simba, Tijger(tje) en Luna.

‘Beestig: 100 dingen die je moet weten over je kat’ is hier te koop voor € 17,99.


Lees ook:

Partner Content

' ' ' '