Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© clarisse meyer via unsplash

Het ideale tijdverdrijf tijdens de quarantaine.

Zet een knuffelbeer voor je raam en ga ook zelf op berenjacht

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Niet-essentiële verplaatsingen zijn verboden, maar een frisse neus halen tijdens een wandeling door je wijk mag uiteraard wel. Zin om daar een tof spelletje aan te verbinden? Zet een knuffelbeer voor het raam van je huis en ga ook zelf op jacht naar de fluffy exemplaren in je buurt.


We moeten in ons kot blijven, maar elke dag een beetje bewegen, wordt toch aangeraden. Zet Netflix even uit, leg dat boek aan de kant of stop met de lenteschoonmaak en begeef je buiten – op een veilige afstand van andere mensen – in het stralende zonnetje. Zin om die wandeling een tikkeltje spannender te maken? Ga dan op berenjacht!

Toffe verstrooiing


In Canada kunnen ze dit helaas letterlijk nemen, maar in ons landje gaat het gelukkig over knuffelberen. De Facebookpagina ‘Berenjacht in tijde van Covid19’ komt met dit toffe initiatief op de proppen. Het is de bedoeling dat je zelf eerst en vooral zo’n fluffy exemplaar voor je raam aan de straatkant, zodat iedereen het goed ziet, zet. Dan is het jouw beurt en ga je zelf in je straat, wijk of buurt op zoek naar andere beren. Het is een toffe verstrooiing voor jong én oud.

De Facebookpagina heeft al meer dan duizend likes. Ook redactrice Herlinde doet mee, en zette haar twee pandaberen Nasi en Goreng pal in het zonnetje voor het raam.

Nog meer tips om deze moeilijke periode op een toffe manier door te komen:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '