https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Redacteur Jorik: 'Er zijn tal van manieren om je oude shirt op te lappen.'

4 haalbare dingen die redacteur Jorik doet voor het milieu (en die jij ook kunt)

Elke week vertelt een redacteur welke kleine dingen hij doet om zijn steentje bij te dragen voor het milieu, zonder wijzend vingertje. Vandaag: redacteur Jorik. 

1. Maak zelf limonade en icetea 

Dat kraantjeswater een goede oplossing is om plastic flessen uit je huis te weren, heb je ondertussen vast wel genoeg gehoord. Maar hoe bespaar je op petflessen van andere dranken? Je kan heel eenvoudig zelf limonades en iceateas maken. Mijn favoriet is er eentje op basis van suikerwater, vers citroensap en tijm. Naast het feit dat ik zo bespaar op plastic, kan ik ook nog eens zelf bepalen hoeveel suiker in binnenkrijg. Van een win-win gesproken.

2. Gebruik ecologisch wasmiddel

Je betaalt er misschien een tikkeltje meer voor in de supermarkt, maar door te kiezen voor wasmiddel op basis van plantaardige elementen zorg je ervoor dat er geen chemische troep in ons water belandt. Mijn vriend en ik kiezen daarbij steevast voor Ecover, een Belgisch merk dat al enkele decennia inzet op ecologie. Bestaat zowel voor je vuile was, als je vuile vaat en zelfs vuile vloeren.

3. Blaas oude kleren nieuw leven in

Ben je een T-shirt of trui beu gezien, of heb je ergens een scheur of een gaatje? In plaats van meteen een nieuw exemplaar aan te schaffen, zijn er tal van manieren om je oude shirt op te lappen. Naast patches van verschillende hippe merkjes die je zo op je kleren kan strijken of naaien, kan je ook zelf aan de slag. Met flockfolie knutselde ik zelf al verschillende tekeningen en patronen in elkaar die ik vervolgens over het scheurtje of gaatje in kwestie kon plakken. Zo heb je in een handomdraai een nieuw, uniek shirt, en dat bijna gratis.

4. Poets je tanden met bamboe

Ruil je plastieken tandenborstel (als hij aan vervanging toe is) in voor een bamboe exemplaar. Het is een van de eenvoudige dingen die ik in mijn badkamer aanpaste om ecologische redenen. De tandenborstel oogt bovendien mooier op je wastafel dan eentje van plastic. Andere dingen die je in je badkamer kan opnemen zijn herbruikbare watten(staafjes) en een blok zeep in plaats van een flesje uit de supermarkt.


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content