Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Wil je ook een weekendje naar Blankenberge? Dankzij onze pocket van deze week geniet je voor slechts € 50 p.p. gezellig van een nachtje in een hotel én een bijhorende activiteit.

UITGETEST: een nacht in een familiehotel aan de Noordzee

Er even tussenuit met je bestie, je geliefde of je mama? Bij je Flair van deze week vind je onze pocket waarmee je voor slechts € 50 p.p. gezellig kan genieten van een nachtje in een hotel én van een leuke activiteit zoals een culinaire wandeling, bezoek aan een museum of toegang tot de spa. Redactrice Catherine trok naar Blankenberge en verbleef in een familiehotel waar ze smulde van een heerlijk diner.


Sinds de pandemie heb ik besloten om België vanuit een nieuw perspectief te ontdekken. Ik hou namelijk van de Noordzee, zowel in de zomer als de winter. Dus trok ik naar Blankenberge en verbleef ik in Sabot d’Or, een klein familiehotel met een warme sfeer. Het hotel voldoet aan alle criteria voor een comfortabel verblijf.

Een familieverblijf


De kamers zijn schoon en functioneel, en het hotel ligt op slechts 100 meter van het treinstation. Ideaal voor wie geen auto heeft, dus! Tijdens ons verblijf was het personeel ook zeer attent en gastvrij. ‘Mensen komen hier om af te spreken met familie, net als thuis’, aldus manager Mia.

Lekker en no-nonsense


Toen we eenmaal geïnstalleerd waren in onze kamer, gingen we naar het hotelrestaurant waar we konden genieten van een maaltijd zoals we dat thuis zouden doen. Elke avond biedt Sabot d’Or een uniek driegangenmenu dat diezelfde dag wordt bereid. Die avond op het menu: huisgemaakte kaaskroketten, stoofpotje op Vlaamse wijze en als afsluiter chocolademousse. De gerechten zijn – net als dit familiehotel – lekker en no-nonsense.

Wisselende reflecties… in de regen


‘De zee heeft wisselende reflecties…’, zong Charles Trenet. Gedurende ons hele verblijf wisselden de zon en de regen elkaar af. Typisch België! Maar dat deed niets af aan de charme van de Noordzee. In Blankenberge zijn er zowel bij regen als zonneschijn tal van activiteiten voor jong en oud. Zo kan je er shoppen bij hippe winkels zoals Escape Home & Travel en Vann. Als het regent, kan je bijvoorbeeld ook een kijkje nemen bij de Art Deco-tentoonstelling in La Belle Époque.

Bij mooi weer kan je dan weer terecht bij het Leopoldpark. Je vindt er onder andere een minigolfbaan, tennisbanen en je kan er zelfs snookergolf spelen. Wil je meer natuur? Met Water-Taxi Blankenberge Boat Tours kan je een boottocht doen in Blankenberge. Wie de omgeving te voet of met de fiets wil verkennen, kan verschillende wandelroutes door de regio volgen.

Beachbars


Wil je nog van een heerlijk drankje genieten met de voetjes in het zand? Dan zijn de hotspots Karma Beach en Salito Beach de place to be. Ze hebben een uitgebreid aanbod van cocktails. Om het weekend smakelijk af te sluiten kan je dineren bij Carrello, een Mexicaans restaurant dat je zal verleiden met zijn prachtige decor en superlekkere gerechten. Must-visit!

Deze week bij Flair: hotel en activiteit voor € 50 per persoon.

Hotel en activiteit

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '