Zin in een zalig driegangenmenu met twee voor een prikje? Dankzij je Flairpocket schuiven jij en je favoriete +1 jullie voeten onder tafel bij de lekkerste restaurants van Vlaanderen, en dat met kortingen tot 50 %! Socialmediamanager Demi deed het je voor en genoot met haar vriend van een avondje tapas bij El Bocado in Hasselt.
Tapas en verslavende dips
Ik hoor mensen altijd enthousiast praten over het eten bij El Bocado in Hasselt, maar mijn vriend en ik waren er nog nooit geweest. Met een knorrende maag trokken we naar de hoofdstad van de smaak (belooft al veel goeds, toch?) om na een lange werkdag te genieten van Spaanse tapas. Ze hebben ook een vestiging op de Grote Markt, maar wij gingen naar die in de Dokter Willemsstraat, een naar mijn mening véél gezelligere buurt in Hasselt. We namen plaats in het knusse zaakje en bestelden één van hun zelfgemaakte limonades: ik de framboos, mijn vriend de passievrucht. En let me tell you: ik ben normaal niet zo voor frisdrank, maar daar kon ik liters van drinken.
Als voorgerechtje kregen we de tabla de aperitivos, een goedgevulde tapasplank met kipspiesjes, aardappeltjes, gefrituurde inktvisringen, groentekroketjes, kipkluifjes en twee soorten bruschetta’s. Als saus kregen we twee verslavend goede dips: eentje met knoflook, de andere met kruiden. Heb ik alle hapjes op die plank gedipt in de knoflooksaus tot het potje op was? Ja. Rook je mijn knoflookadem de dag erna tot vier meter op afstand? Ook ja. Was het dat waard? Zéér zeker, would do it again.
Spanje in Hasselt
Eigenlijk wisten we na dat voorgerecht al niet meer waar we het hoofdgerecht nog moesten duwen (ja, zoveel krijg je), maar dat veranderde toen ik het pannetje champignons met knoflookboter zag komen. Stiekem was dat het pannetje van mijn vriend en koos ik voor de albondigas (gehaktballetjes in een heerlijke tomatensaus), maar daar zijn girlfriend-perks voor, toch? Wees maar zeker dat ik er daar genoeg van heb meegepikt.
Ik begon vol goede moed aan de zes (!) gehaktballen op mijn bord en dipte mijn patatas bravas in de saus, maar na twee balletjes besefte ik plots dat er ook nog een dessert op ons stond te wachten. Hoewel ik ze waarschijnlijk nog naar binnen had kunnen werken, besloot ik dat ik ze beter mee naar huis kon nemen om er de dag erna tijdens de lunch nog van te genieten. En ook: het dessert was crema catalana (een soort crème brûlée), één van mijn lievelingsdesserts, en die wou ik niet zomaar overslaan.
Ik was mezelf na de eerste hap van de crema catalana dankbaar dat ik er nog wat ruimte voor had gehouden, want oh my God, ik droom nog van dat dessert. Het suikerlaagje was zo crispy en de crème zo romig, dat ik zwaar heb overwogen om ook de portie van mijn vriend naar binnen te spelen. Kortom: ja, it’s worth the hype, je wordt er op z’n Hasselts bediend en je vergeet even dat je in Limburg zit en niet in een knus zaakje ergens in Spanje. En dat allemaal voor nog geen € 40 voor twee personen!
Loopt het water jou ook in de mond van al deze lekkere gerechten? Haal dan snel je Flair in huis en kies uit heel wat belachelijk lekkere en gezellige adresjes over heel Vlaanderen. Lees je liever online? Klik dan snel op deze link en lees je Flair (én andere topmerken) voor maar € 1 per week digitaal! Je Flairpockets verzilver je als digitaal abonnee ook gewoon online. Handig!
Lees ook: