Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Geniet met de Flairpocket al vanaf 35 euro per persoon van een nachtje in een charmehotel.

UITGETEST: stagiaire Sarah vertoeft een nachtje in Abdij Hotel Rolduc

Annelies Hart

Jij hebt een weekendje weg verdiend! Haal snel je Flair in huis en geniet al vanaf amper 35 euro per persoon van een weekendje weg. Het Abdij Hotel Rolduc ligt op slechts enkele kilometers van Maastricht en stagiaire Sarah heeft er heerlijk een nachtje vertoefd.

De lente staat voor de deur en het kwik begint langzaamaan te stijgen. Het perfecte moment voor een weekendje met twee. Dus boekte ik een overnachting in Nederland en meer bepaald in het stadje Kerkrade, op dertig minuten rijden van Maastricht en vijfenveertig minuten van Luik. De Abdij van Rolduc is een 900 jaar oude historische plek op een landgoed met veel groen en dieren, waaronder herten en hinden. Het hotel zelf omvat een enorm klooster, verschillende tuinen, een groot terras, een flamboyante rococobibliotheek, een brasserie, een kerk en een mystieke en intrigerende crypte die openstaat voor het publiek.

Historische charme

Door het doolhof van gangen vinden we onze kamer aan het einde van een massieve houten trap. Het hotel is gehuld in een mysterieuze sfeer dankzij de vele verborgen plekjes die er overal te ontdekken zijn. Hoewel het Abdij Hotel Rolduc zijn historische charme heeft behouden, is de kamer modern en comfortabel, biedt hij een adembenemend uitzicht op de imposante kerk en heeft hij zelfs een ruime inloopdouche, wat altijd een leuke bonus is.

Na een heerlijke en rustgevende nacht haasten we ons ‘s ochtends naar het ontbijt. Het hotel biedt een buffet met gebak, fruit, spek, hardgekookte eitjes en nog veel meer. Smullen maar!

Genieten in het lentezonnetje

Het landgoed is op zichzelf al een uitzonderlijke plek om te ontdekken, dus we blijven er even hangen om te genieten van het lentezonnetje. In Kerkrade kan je daarnaast ook het ontdekkingsmuseum, het wetenschapsmuseum, de botanische tuin of de Snuffelmarkt bezoeken, een rommelmarkt die alleen op zondag geopend is. Het is ook mogelijk om de grens even over te steken om de Duitse stad Aken te bezoeken, die op minder dan een halfuur van Kerkrade ligt.

Blijf je liever in Nederland? Maastricht ligt ook op amper een halfuurtje van het hotel, de perfecte kans dus om de stad te gaan verkennen.

Praktisch: Abdij Hotel Rolduc, Heyendallaan 82 Kerkrade. Meer informatie vind je op de website van het hotel.

Charmehotels

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '