Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Robine van Tilburg

Dankzij onze Flairpocket van deze week geniet je van een heerlijk ontbijt voor maar € 12 p.p.

Chef online Robine ging gezellig ontbijten bij Thé o d’Or in Schilde

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online

Dankzij onze Flairpocket van deze week geniet je van een heerlijk ontbijt voor maar € 12 p.p. Chef online Robine ging samen met haar lief smullen bij Thé o d’Or in Schilde.

O, ontbijt! Het is veruit mijn meest overgeslagen maaltijd. Maar áls ik er dan nog eens de tijd voor neem, weet ik weer meteen waarom het eigenlijk mijn favoriete maaltijd van de dag is. Al durven mijn lief en ik er weleens mee te wachten tot 11 of 12 uur… Brunch for the win! Ik spring dan ook een gat in de lucht wanneer ik hoor dat ik het ontbijt in koffie- en theehuisje Thé o d’Or in Schilde mag gaan uittesten. Dat wordt genieten!

Thé o d'Or interieur

Tientallen theeblends én ambachtelijke koffie

Eens aangekomen worden we meteen warm onthaald door uitbaatster Sheena en Julie. We bladeren alvast door de krant én door een van de stapel Flairs die ons toelachen. Ik loer alvast even rond en ben onder de indruk van de tientallen theeblends die netjes uitgestald staan in de zaak. Je kan geen thee bedenken of hij is te vinden in Sheena’s uitgebreide collectie.

Thé o d'Or thee

En toch gingen wij allebei voor een cappuccino bij ons versgeperst sinaasappelsapje. Shame on you, hoor ik je al denken na het bestoefen van de vele theesoorten, maar uitbaatster Sheena komt ons al snel vertellen dat ze ook de koffie zorgvuldig uitkoos.

Thé o d’Or stelde een eigen huisblend samen met Ross Coffee, een ambachtelijke koffiebranderij in Kruibeke. En dat próéf je. En je krijgt er bovendien een homemade koekje bij, gemaakt met het recept van haar oma, vertelt Sheena ons. En zo wordt het warme gevoel dat ik al kreeg bij het binnenwandelen, meteen nog een beetje warmer.

Thé o d'Or ontbijt

Het ontbijt

Wat later volgt er een goedgevulde etagère met schattige bloemetjes op, eentje die zo uit de kast van je bomma zou kunnen komen. Daarin liggen dikke sneden vers brood, ham, kaas, boter, versgemaakte aardbeienconfituur, wat sla en twee lekkere croissants. Sheena en Julie serveren er nog een versgebakken paardenoog – al past de term sunny side up beter bij dit ontbijtje – met spek bij en het smullen kan beginnen. We proefden alleen maar winners. Conclusie: snel een tafeltje reserveren en je in de watten laten leggen door het vriendelijkste ontbijtduo van Schilde en omstreken!

Thé o d'Or interieur

Haal snel je Flair in huis, reserveer een tafeltje en ga ontbijten voor maar 12 euro per persoon!

Ontbijt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '