Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© IKEA

Zweedse balletjes als lunch? Check! 🤤

COOL: studenten kunnen voortaan ook blokken in de restaurants van IKEA

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

Terwijl je ouders lopen te stressen over het kerstmenu krijg jij spontaan vapeurs bij het aanzicht van je blokplanning. Jep, de blokperiode is er weer! Geen zin om jezelf op te sluiten in je (bureau)kamer of te vechten voor een plek in de bib? IKEA voorziet in hun restaurants – ja, van Antwerpen over Gent tot Hasselt – voortaan gezellige studieplekken. Studeren met de geur van Zweedse balletjes? Daar zeggen wij geen nee tegen.

Samen studeren verzacht de pijn, toch? En al zeker als je dat op een bijzondere locatie kan doen. The place to be daarvoor is deze blokperiode het restaurant van IKEA. De Zweedse meubelgigant voorziet er namelijk zo’n twee maanden lang studeerplekken. Kilo’s samenvattingen printen zit er niet in, maar in maar liefst vijf vestigingen (Wilrijk,  Gent, Hasselt, Liège, Arlon en Anderlecht) kan je wel genieten van gratis wifi terwijl je tijdens het blokken door nog koffie, thee en water krijgt.

Verrukkelijke blokpauzes

Wie even genoeg heeft gehad van statistiek, sociologie of economie kan uiteraard de beentjes strekken én de gedachten verzetten door langs de verschillende showrooms te (snel)wandelen. En ook een gezonde bloklunch is uiteraard niet ver weg met een studieplek in het restaurant. IKEA voorziet zelfs een spaarkaart waarmee je net zoals in je favo koffiebar kan sparen voor een heerlijke maaltijd. Van 19 tot 24 december kunnen studenten trouwens smullen van het veggie kerstmenu van chef Loïc van Impe. En met je IKEA Family-card krijg je trouwens 15 % korting op verschillende gerechtjes zoals de vegetarische hotdogs, plantballetjes of vol-au-veggie.   

Ikea blokken
© IKEA

Een plekje reserveer je makkelijk via de IKEA Family workshop tool, enkel de vestiging in Wilrijk loopt via studentenplatform  Study 360. Check zeker en vast de mogelijke studiedagen, want die verschillende wel van locatie. Zo kan je in Gent en Antwerpen vanaf vandaag al een plekje reserveren, de andere IKEA-restaurants openen pas begin januari de deuren voor blokkende studenten.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '