Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Caren Callaert

Dankzij de bon die je deze week bij je Flair vindt, kan ook jij voor een prikje romantisch gaan overnachten.

UITGETEST: eindredactrice Caren waande zich een prinses in Le Chateau des EglantinesZin om de dagelijkse sleur even te ontvluchten en wat qualitytime in te lassen? Deze week vind je bij Flair een van onze superpopulaire hotelpockets waarmee je vanaf € 33 p.p. kan logeren in een romantisch hotel. Eindredactrice Caren ging samen met haar lief logeren bij Le Chateau des Eglantines in Montigny-le-Tilleul.


Wat is het heerlijk om er in lockdowntijden even tussenuit te kunnen in een kasteel. Mijn vriend en ik verbleven in zo’n pareltje, pal in een rustige omgeving. Aan het einde van een doodlopende straat vind je de statige poort – geen deurbel hier, wel een heerlijk ouderwetse klopper – waarachter het romantische gebouw schuilgaat. In het chateau bewonderen we prachtige kunstwerken, indrukwekkende luchters en – jawel – guitige carrouselpaarden. Buiten vind je een idyllisch terras met waterpartij, barbecue en schommelstoel. Martien Meiland would approve.

De kamers zijn al even fijn. Wij kregen er een met wakende engeltjes boven het bed en een klein maar fijn terras. Wat hebben we genoten, niet in de laatste plaats van het uitgebreide ontbijt met omelet, zalm, stokbrood, versgeperst fruitsap, yoghurt, koffiekoeken en nog veel meer. Door de huidige coronamaatregelen wordt het ontbijt voor de deur gezet wanneer jij wil. Je kiest zelf of je dat in de kamer of in het salon op de gang verorbert. Voor het avondmaal werkt het kasteel samen met enkele restaurants die met plezier je diner komen leveren op het tijdstip dat jij verkiest. Wel zo handig. Doordat je hier volledig tot rust komt, zou je gewoon de hele dag binnen willen blijven…

Het kasteel

Het kasteel

Het kasteel

De tuin

De tuin

De tuin

Het interieur

Het interieur

Het interieur

De kamer

De kamer

De kamer

Het ontbijt

Het ontbijt

Het ontbijt… ware het niet dat er in de buurt heel wat leuke wandelingen te maken zijn. Er is immers heel wat natuurschoons om van te genieten in de heuvelachtige omgeving. Via een app als RouteYou vind je leuke wandelingen in de buurt. Wij opteerden voor de route ‘In de Sambervallei’, die aan het station van Thuin – check de graffitikunst in de ondergrondse gangetjes – start. De route is grotendeels geasfalteerd, maar je loopt ook door een bos, op een avontuurlijk – en hoog – pad bij de spoorweg, langs prachtige gebouwen, voorbij een spectaculaire voetgangersbrug en vlak naast de rivier. Smeer je kuiten maar in, want er wacht je aan het einde ook een korte maar stevige klim. Vergeet ondertussen niet van de magnifieke uitkijkpunten te genieten.

Start wandeling: Rue de la Gare/Rue de Bethléem in Thuin 

In Vallée de la Paix – vallei van de vrede, hoe geweldig klinkt dat?! – in Thuin vind je L’Abbeye d’Aulne, een vervallen abdij die de moeite waard is om te bezoeken. Ze werd in het jaar 657 opgericht door de nadien heilig verklaarde abt Landelinus van Crespin. Je kan de ruïnes ook met behulp van een audiotour ontdekken.

Rue Émile Vandervelde 279 in Thuin 

Vlak bij de abdij vind je een sluis, waarnaast minigolfterrein Mini Golf de L’Abbaye ligt. Het is heerlijk spelen met zo’n mooie achtergrond. Bovendien is die activiteit een echte aanrader als je je mini-me(‘s) hebt meegebracht. Als de coronamaatregelen het toelaten, blaas je daarna uit op het terras, mét zicht op de Samber.

Charleroi


Nog een mogelijkheid is een bezoek aan Charleroi brengen, waarvoor je slechts tien minuten in de auto moet zitten. De ‘lelijkste stad ter wereld’ is eigenlijk wel het ontdekken waard. Op de – nochtans fraaie – Place Verte spot je winkelcentrum Rive Gauche. Opgelet, want met shops als Inno, Primark, Undiz, MAC en Kiabi ben je er zo een dag kwijt. Hou zeker halt bij Hill’s Donuts, waar je van kleurrijke kunstwerkjes smult. Combineer met een bubble tea van Black Coffee, dat ernaast zit. Ik probeerde er eentje met jasmijnthee, bubbles met kiwismaak en siroop van groene appel. Mijn dag was goed, dat spreekt.

Place Verte 20

Rive Gauche

Winkelcentrum Rive Gauche in Charleroi.Hill's Donuts

Hill’s Donuts in winkelcentrum Rive Gauche. 

Het leukste adresje van de stad bevindt zich in de buurt. Ik heb het over Wonder Friends, een walhalla vol toffe spulletjes, van planten en gadgets over kinderspullen tot kledij en juwelen. De kopjes van helen b en de T-shirts van Madame TSHIRT zijn topfavoriet.

Rue de Montigny 13 

Vlakbij zit Stoemp, een streetwearshop die barst van de coole sneakers. Merken als Adidas, Karhu en Veja krijgen er allemaal een thuis. Als je hier niet je volgende favoriete comfy schoeisel vindt, weet ik het ook niet meer.

Rue de Montigny 17 

Om je minibreak op-en-top Belgisch te houden, ga je voor takeaway bij La Digue. Daar serveren ze mosselen in maar liefst dertig verschillende bereidingen. Voorbeelden? Met Leffe, camembert, curry… The list goes on. De vrolijke blauwe gevel van het restaurant valt op, dus je loopt het niet zomaar voorbij.

Rue du Grand Central 37 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '