Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Deze week vind je bij je Flair onze pocket waarmee je voor slechts 12 euro per persoon kan ontbijten!

UITGETEST: redactrice Herlinde genoot van een rijkelijk ontbijt in het hippe POP in Roeselare

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Deze week vind je bij je Flair de pocket waarmee je voor slechts 12 euro per persoon kan ontbijten bij tal van hippe adresjes. Redactrice Herlinde trok naar Roeselare met haar vriend waar ze genoot van een uitgebreid ontbijt bij POP.

Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik zelfs voor een lekkere chai latte gemakkelijk twee uur wil rijden. Voor een uitgebreid ontbijt vond ik het dus al helemaal niet erg om van Gent naar Roeselare te tuffen. De timing kon wel beter, want ik plande het uitje net na de eerste dag van de Gentse Feesten, die ik als echte Gentse uiteraard niet kon missen. Ik zag mijn geliefde bed bijgevolg niet voor 5 uur ‘s ochtends.

Barbies op het toilet

Met andere woorden: ik kon een stevig ontbijt wel gebruiken! POP ligt in het centrum van Roeselare en springt eigenlijk onmiddellijk in het oog door de roze accenten van het terras. We werden heel vriendelijk onthaald en kozen een tafeltje aan het raam, want wie staart er nu niet graag naar mensen tijdens het eten?

Het interieur wilde ik onmiddellijk copy-pasten naar mijn eigen stekje, denk aan: kleurrijke tegeltjes, neonverlichting, vrolijke stoelen en lampen, en barbies – ik herhaal barbies! – die aan het plafond van het toilet bengelen! Ik was onmiddellijk geïnspireerd om mijn exemplaren van vroeger op de zolder van mijn ouders te halen en ze in mijn woonkamer te integreren. Mijn vriend is helaas minder wild van het idee (lacht).

We waren hier niet enkel om ons te vergapen aan het mooie interieur, maar natuurlijk om ons buikje rond te eten. En ik kan je verzekeren dat je hier met een foodbaby van minstens zes maanden van tafel gaat. We kregen een mand vol bagels, brood en ontbijtkoeken. Een plateau vol met verse charcuterie en smeuïge kaas. Liever toch een zoetje als beleg? Dan was er ook confituur, hagelslag en de traditionele choco.

Alsof dat nog niet genoeg was om mijn honger – lees: kater – wat te stillen, kreeg ik nog een heerlijk spiegelei mét spek. Een beter middeltje om terug op krachten te komen na een stevig avondje is er niet. Last but not least werd dit buffet – want zo kan je dit rijkelijke ontbijt zeker wel noemen – nog vergezeld van een potje yoghurt met granola en vers fruit. Om alles door te spoelen, kreeg ik een koffie en een versgeperste fruitsap aangeboden.

Gezellige hotspots

Het was zo gezellig vertoeven in POP dat we tot de middag bleven hangen. Om ons ontbijt wat te verteren, trokken we daarna de winkelstraten in en ook hier was ik aangenaam verrast. Roeselare is niet de meest populaire stad in West-Vlaanderen, maar is wel zeker een bezoekje waard. Je vindt er naast de grote ketens ook tal van leuke boetiekjes, heel wat toffe terrassen en andere gezellige hotspots.

POP vind je in de Noordstraat 10 in Roeselare. Het menu vind je terug op hun website.

Zin om zelf je smaakpapillen in de watten te laten leggen in POP? Ga dan snel naar de winkel en haal je Flair met onze pocket in huis!

Ontbijt

Nog meer hotspots:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '