In Antwerpen lijken er wel elke week nieuwe restaurants te openen. Van de nieuwste vestiging van Cobra over alweer een nieuw smashburgerrestaurant tot een Franse bakkerij, deze recent geopende eetadressen in ‘t stad mag je zeker niet missen.
Cobra House
Chef online Robine: ‘Cobra House opende zopas zijn deuren in het voormalige pastoriegebouw op de Antwerpse Markgravelei. Ik mocht het zusje van Cobra in avant-première gaan ontdekken en was compleet omvergeblazen. Het interieur, de tuin, de bediening, het eten... Alles is van regelrecht topniveau. Toegegeven: het is nu al érg moeilijk om er een tafeltje te bemachtigen en de prijzen zijn niet mals... Maar wie zoekt, die vindt. De belachelijk lekkere ravioli met ricotta en champignons in salieboter bestel je voor 25 euro. Al zal ik bij mijn volgende bezoekje allicht wat dieper in de buidel mogen tasten, want ik at er de beste beef Wellington én dame blanche van mijn leven. Ik droom er sindsdien elke nacht over!’
Waar? Markgravelei 95, 2018 Antwerpen
Wanneer? Donderdag tot en met maandag van 12u tot 00u30. Gesloten op dinsdag en woensdag.
Meer info: cobra-house.com
Epiphany’s Kitchen
Redactrice Herlinde: ‘Epiphany’s Kitchen is al enkele jaren een populair stekje in Gent en het restaurant opende onlangs een tweede vestiging in Antwerpen. Van zodra je door de poort van dit imposante gebouw loopt, waan je je in een sprookjeswereld. Een fontein, standbeelden, overal prachtige paarse bloemen, de blauwe muren... En dankzij de heerlijke gerechten beland je al helemaal in de zevende hemel. De basis van wat er op je bord ligt is plantaardig en groenten staan centraal bij Epiphany’s Kitchen. Ik eet graag vlees en vis, maar ik kan je verzekeren dat ik die extra’s totaal niet gemist heb dankzij de verrassende smakencombinaties die ze voor me tevoorschijn toverden. Ik at zelfs spruitjes en prei, wat ik normaal écht niet lust. Reken daarbij de heerlijke achtergrondmuziek en de superlieve bediening, en je hebt een romantische date night die je niet snel zal vergeten.’
Waar? Reyndersstraat 18, 2000 Antwerpen
Wanneer? Donderdag tot en met zondag van 12u tot 14u en 18u tot 22u. Maandag en woensdag van 18u tot 22u. Gesloten op dinsdag.
Meer info: epiphanyskitchen.com
Le Boys
Chef online Robine: ‘Nee, hoor, de smashburgertrend is verre van voorbij. En dat juich ik alleen maar toe! There’s a new smash burger place in town, en wel pal naast de Antwerpse Grote Markt. Le Boys serveert naast sappige burgers ook de beste beats van opkomende dj’s als topping. Mijn absolute protip? Beperk je niet tot de (overheerlijke!) burgers, maar kijk ook eens naar de side dishes. De verse crispy chicken tenders en de onder een dekentje van parmezaan rustende tater tots zijn écht waanzinnig verslavend.’
Waar? Suikerrui 30, 2000 Antwerpen
Wanneer? Van maandag tot en met donderdag van 12u tot 00u. Vrijdag en zaterdag van 12u tot 2u en op zondag van 12u tot 22u.
Meer info: @leboysantwerp
BonBon
Redactrice Charlotte: ‘Op zoek naar een romantische setting voor je volgende date night? Dan is BonBon in Antwerpen een safe bet. Plan je date op een vrijdag, zaterdag of zondag, want dan is er live pianomuziek. Je vindt dit nieuwe restaurant in het historische Pelgrimhuis, vlakbij de Kathedraal. De authentieke setting, hoge plafonds, prachtige kroonlusters en fluwelen accenten zorgen ervoor dat je je in een Parijse bistro waant. Op de menukaart? Enkele Frans-Belgische klassiekers als escargots, varkenswangen en sole meunière. Tip: probeer er zéker de artisjok in z’n geheel en de briochetoast met steak tartare. Boven is er een prachtige private dining room voor wie graag een privéfeest geeft.’
Waar? Pelgrimstraat 22, 2000 Antwerpen
Wanneer? Woensdag tot en met zondag van 12u tot 23u. Gesloten op maandag en dinsdag.
Meer info: bonbon-antwerp.be
Bar Lucy & Bracc
Antwerpen is niet een maar twéé hotspots rijker. In de ietwat verscholen Hofstraat vind je sinds kort Bar Lucy, een bar met een prachtig mid-century modern interieur waar je op donderdag- en zondagavond kan genieten van een liveconcert. Als je vooraf graag een hapje eet, kan dat bij Bracc, het restaurant waar Bar Lucy z’n bar en (zonovergoten) patio mee deelt. Het steeds wisselende en uiterst verfijnde menu bestaat steevast uit drie voor-, drie hoofd- en drie nagerechten. Denk aan bouchotmosselen met sobrasada en szechuanpeper, tortellini met erwt en misoboter, en meloensorbet met champagne en aardbeien.
Waar? Hofstraat 9, 2000 Antwerpen
Wanneer? Donderdag tot en met zaterdag van 12u tot 14u en van 18u30 tot 21u30. Op woensdag van 18u30 tot 21u30. Gesloten van zondag tot en met dinsdag.
Meer info: bracc.be
Et Claire
Redactrice Charlotte: ‘Het is geen echt restaurant, maar als je dol bent op de typische Parisien-style terrasjes om aan people-watching te doen, dan wordt Et Claire je nieuwe favoriete plekje in Antwerpen. Denk: fijne patisserie (die pistachio cube!) met daarnaast een lekkere iced matcha of nog chiquer: een ‘coupeke’ champagne.’
Waar? Oudaan 28, 2000 Antwerpen
Wanneer? Maandag tot en met vrijdag van 8u tot 18u. Op zaterdag en zondag van 9u tot 18u.
Meer info: et-claire.com
MEA
Chef online Robine: ‘MEA is gelegen op de Antwerpse Plantin en Moretuslei, op wandelafstand van de gegeerde Zurenborgwijk met als bruisend centrum de Dageraadplaats. In het restaurant merk je allesbehalve dat je je op een drukke straat bevindt. Het is er immers bijzonder stijlvol en gezellig aangekleed, inclusief heerlijke menukaart. Bovendien kan je bij MEA ook genieten van een aperitiefje aan de bar én van een overheerlijk ontbijt. En er is meer! Wie wil, kan zelfs een avondje écht zwaar doorzakken, want Mea is verbonden aan Via, een prachtig gerenoveerd hotel met maar liefst 176 kamers. Mijn tip? De tartaar van zeebaars! En die shakshuka mag je gerust elke ochtend voor mijn neus zetten.’
Waar? Plantin en Moretuslei 138, 2018 Antwerpen
Wanneer? Dinsdag tot en met zaterdag van 7u tot 23u. Op zondag en maandag van 7u tot 11u.
Meer info: meaantwerp.com
FOUR
Wat begon als een zomers experiment, is een blijvertje geworden. Restaurantconcept FOUR, dat deze zomer onderdak vond bij de Antwerpse zomerbar SOMMAR, blijft ook na het seizoen open. Niet als pop-up, maar als volwaardig restaurant. Je bestelt er de lekkerste pasta en pizza in een gezellige setting. Extra leuk? Als je de Wild Ride bestelt, kiest de chef welk menu hij je voorschotelt. Spannend!
Waar? Rijnkaai 100, 2000 Antwerpen
Wanneer? Op woensdag en donderdag van 18u tot 23u. Op vrijdag van 18u tot 00u. Op zaterdag van 17u tot 00u. Op zondag van 17u tot 22u. Gesloten op maandag en dinsdag.
Meer info: fourantwerp.be
Lees ook: