Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© L'eef / Lily

Drrrringend op je shoplijst!

HOTSPOTS: dit zijn 12 van de leukste boetiekjes in Mechelen

Waar kan je in Mechelen de leukste items shoppen, van sneakers over kleding tot accessoires? Wij zetten elf van de leukste boetiekjes op een rij waar je met een volle tas, een euforisch gevoel en een lege portemonnee (sorry!) naar buiten gaat.

1. Supergoods


Supergoods is een ecodesignwinkel waar duurzaamheid centraal staat. Hun motto luidt ‘good stuff for good people’. Je kan er terecht voor fair fashion van verschillende merken, zoals ArmedAngels, Freitag en Veja. Ook als je op zoek bent naar accessoires of kleine cadeautjes, kan je er even gaan piepen.

Waar? Onze-Lieve-Vrouwestraat 116, Mechelen

Meer info? supergoods.be

2. De Stek


Een redelijk recente aanwinst in de Onze-Lieve-Vrouwestraat is De Stek. Hier kan je terecht voor twee van onze favoriete dingen namelijk planten en koffie. Je shopt er verschillende planten in allerlei formaten en daarnaast verkopen ze nog heel wat andere leuke hebbedingen die jouw urban jungle compleet maken. Als je na het shoppen even wil uitrusten, kan je zowel binnen als buiten plaatsnemen voor een lekkere kop koffie.

Waar? Onze-Lieve-Vrouwestraat 25, Mechelen

Meer info? shop.de-stek.com

3. Sneak


Sneakers zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Overal waar je kijkt, zie je er wel iemand mee rondlopen. Wil je ook een leuk paar aan je voeten, maar liefst niet een exemplaar dat iedereen al heeft? Dan moet je bij Sneak zijn. Je vindt er verschillende originele exemplaren van diverse merken. Ook voor zonnebrillen, rugzakken van Herschel en Stance-sokken is er maar één adres.

Waar? Adegemstraat 17, Mechelen

Meer info? shop.sneak.bar

https://www.instagram.com/p/B9zE3qaFGmS/

4. Lily


Lily is een shopparadijs voor girly girls. Je kan er een complete outfit bij elkaar shoppen, inclusief schoenen en leuke accessoires. Als al die mooie kleren geen lach op je gezicht toveren, doet de persoonlijke service die je er krijgt, dat zeker. Wel moet je snel zijn, want al die mooie spulletjes gaan er erg snel de deur uit. Gelukkig wordt de collectie regelmatig aangevuld en kan je ook in hun onlineshop of tweede winkel in Oostende terecht.

Waar? Onze-Lieve-Vrouwestraat 120, Mechelen

Meer info? www.shoplily.be

5. House Raccoon


Liefhebbers van betaalbaar design, toffe decoratiespullen en plantjes vinden zeker en vast hun ding bij House Raccoon. Daarnaast hebben ze bij de Studio Shop ook een voorliefde voor all things terrazzo. Iets wat we ze eerlijk gezegd niet kwalijk kunnen nemen.

Waar? Guldenstraat 21, Mechelen

Meer info? houseraccoon.com/studio-shop/

6. Leef


Leef is ondertussen een vaste waarde geworden in de Onze-Lieve-Vrouwestraat in Mechelen. De mooie stuks in de etalage sleuren je bijna naar binnen en je kan er leuke kledij op de kop tikken die niet iedereen heeft. Op hun Instagrampagina posten ze ook regelmatig mooie items waarmee ze je zonder moeite naar de winkel lokken.

Waar? Onze-Lieve-Vrouwestraat 46, Mechelen

Meer info? www.l-eef.be

7. Poulain Carmin


Een verborgen boetiekje in een zijstraat van de Bruul. Onlangs vernieuwden de dames van Poulain Carmin de hele winkel. Resultaat? Ze hebben nu een shopparadijs dat dubbel zo groot is. Niet alleen de vrouwen onder ons kunnen er hun slag slaan. Ondertussen verkopen ze er ook kledij voor je hubby, broer of beste vriend.

Waar? Geitestraat 10, Mechelen

Meer info? www.poulaincarmin.com

8. Uma


Fans van Scandinavische merken zoals Samsoe & Samsoe en Belgische merken zoals Annelies Timmermans vinden bij multimerkenboetiek Uma zeker hun ding. Je kan er zowel mooie basics scoren als enkele eyecatchers waar je nog jarenlang geniet van hebt.

Waar? Onze-Lieve-Vrouwestraat 82, Mechelen

Meer info? shop.uma-store.be

9. The Sunkissed Boutique


Na een pop-up van bijna twee jaar in de Adegemstraat in Mechelen heeft Lise van Sunkissed Flowers nu een eigen vaste stek in de Onze-Lieve-Vrouwestraat waar je tal van andere hippe winkeltjes kan terugvinden. In de boetiek kan je hoofdzakelijk je online bestelling – van bloemenkransen tot prachtige boeketten – komen afhalen.

Waar? Onze-Lieve-Vrouwestraat 72, Mechelen

Meer info? sunkissedflowers.be

10. Edie


Fans van Lily, nummer vier op ons lijstje, kunnen voortaan ook terecht bij Edie. Edie (Every Day Is Exceptional) werd een tijdje geleden gelanceerd door het powerkoppel Kelli en Johan. Net zoals bij Lily vind je ook hier leuke kledingmerken en toffe spulletjes voor in je interieur.

Waar? Bruul 99, Mechelen

Meer info? Edie

11. My Ex Boyfriend


Leuke postkaartjes, toffe hebbedingen voor in je interieur of een mix van verschillende juwelen. My Ex Boyfriend heeft het allemaal. Het mag dan misschien wel om een klein winkeltje gaan, maar vergis je niet. De spullen die ze er verkopen zijn stuk voor stuk een groot gevaar voor je portemonnee.

Waar? Onze-Lieve-Vrouwestraat 106, Mechelen

Meer info? myexboyfriend.info

12. Butik Moose


Ben jij net mama geworden? Neem tijdens het shoppen dan zeker eens een kijkje bij Butik Moose. Je kan er namelijk heel wat jurkjes met knopen terugvinden die goed van pas komen als je nog borstvoeding geeft. Verder shop je er leuke kledij die geschikt is voor vrijwel alle leeftijden. Daarnaast kan je er nu ook hun eigen merk Dear Eva kopen dat niet alleen ethisch, maar ook nog eens ecologisch is. Zo worden alle stoffen gedrukt via digital printing waardoor de ecologische voetafdruk drastisch lager ligt!

Waar? Bruul 124, Mechelen

Meer info? butik-moose.beMeer hotspots in de Dijlestad:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '